Alice Ștefania mi-a zis cum i s-a schimbat viața de când pozează nud și e pe OnlyFans

„Am văzut fete care nu fac nud sau OnlyFans care își iau hate mai mare decât îmi iau eu, trebuie să fie puternice.”

Share

„Suntem primii din UE la mame minore și cică problema sunt fetele care fac OnlyFans”, îmi zice Alice Ștefania Fleșeroaia într-o discuție video. Are 23 de ani și e model de fotografii nud de trei ani, timp în care a experimentat suficiente fețe ale internetului, însă și-a și recâștigat încredere în ea. 

Alice e fata din vecini, adică din Târgoviște, și și-a găsit pasiunea pentru fotografia nud din întâmplare. Un fotograf local a invitat-o la câteva ședințe foto obișnuite, iar cu timpul relația lor s-a dezvoltat. Prima dată l-a căutat pe internet să vadă dacă chiar e cine spune că e, iar portofoliul lui i-a oferit suficientă încredere încât să încerce. 

PUBLICITATE

La primul shooting a purtat o rochie până-n pământ într-un conac abandonat, iar câteva luni mai târziu au mers la o cascadă să facă poze în costum de baie. I-au sclipit ochii când a văzut apa și a decis să pozeze nud pentru prima dată. „Contează foarte mult să lucrezi cu cineva pe care te poți baza”, spune ea. Zice că a învățat să pozeze de la alte modele și de pe YouTube. A încercat în fața oglinzii până a simțit că-i iese, însă a ajutat-o cu feedback și fotograful ei de încredere din Târgoviște. 

Din fericire, în cei trei ani de când pozează nud, nu a dat decât peste un fotograf dubios. Trebuia să facă niște poze noaptea, așa că i-a spus fotografului că după va trebui să o conducă acasă. El a înțeles că asta a fost o invitație la sex, așa că Alice a renunțat la colaborare. Însă nu asta a supărat-o cel mai tare, ci că după ce i-a povestit întâmplarea unei fete ea i-a spus „Tu nu vezi cum pozezi? Normal că ți se întâmplă”.

Are un job full time și mai nou s-a înscris și la facultate la fără frecvență, așa că nu face ședințe foto cu regularitate. În plus, nu colaborează decât cu fotografi din zonă sau din București.

Când avea pe cap doar jobul, făcea cam cinci ședințe pe lună. Câștigă cam 600–700 de lei pe una, așa că se putea întreține din asta, mai ales că locuia cu părinții. Mai face bani și din OnlyFans, dar chiar dacă are contul de ceva vreme, cu sute de postări, mii de aprecieri și câteva sute de abonați cu care interacționează, nu-i acordă prea multă importanță – sunt doar niște bani pe care-i face pe lângă job. 

PUBLICITATE

„Dacă ai sta să postezi non-stop, să faci doar asta, poți ajunge să câștigi zeci de mii de euro, contează mult cât investești. Dar cu job, facultate și ședințe foto nu prea pot.” În același timp nici n-ar vrea să trăiască doar din asta, așa că momentan îi e okay așa. Pe lângă OnlyFans, mai e activă pe TikTok, Twitter și Tellonym. I s-a întâmplat și să-i fie furate pozele de un site de escorte, dar din fericire au șters pozele cu ea după ce i-a amenințat cu poliția.

model fotografie nud2.jpeg

FOTOGRAFIE DE BOGDAN LEPĂDATU

Cum e la o ședință foto nud

În timp ce vorbeam am rugat-o să-mi arate câteva fotografii și să-mi povestească despre ședințele foto. A deschis o fotografie de la o cascadă, locul ei preferat de pozat și primul lucru pe care l-a spus a fost „era apa atât de rece!”. Pentru pozele alea a înghețat de frig și, printre indicațiile fotografului, încerca să-și activeze mușchii ca să nu alunece sau să lovească. N-ar fi fost singura dată când era aproape de vreo accidentare. Într-un loc similar a alunecat goală pe stânci, dar cumva a reușit să scape cu unghiile și dinții intacți, și s-a ales doar cu o zgârietură. 

O altă poză mișto e într-o casă părăsită, contrejour, într-un prag de ușă și o viță de vie verde în spate, cu un geamantan în apropiere, un tablou agățat într-o rână pe perete, fix genul de set-up toscan în care aș vrea să mă trezesc sâmbăta la prânz. 

Când vine vorba de hoteluri, nu-i inspiră mare lucru – „n-ai ce să scoți artistic de la un hotel, e frumos într-adevăr, dar nu prea.” 

PUBLICITATE

Îmi mai arată o poză de la altă cascadă, tot cu peripeții: „Aici am căzut. Noroc că m-a prins fotograful, că dădeam cu capul de piatră. Am mare noroc că nu-mi rup gâtul la cascade, dar îmi place să fac poze acolo.” În următoarea fotografie pe care mi-o arată e cu capul în jos pe o stâncă, o poziție în care a stat suficiente minute încât să-i vină sângele în cap în timp ce fotograful îi poziționa estetic picioarele și mâinile. S-a și îmbolnăvit la ședințe, dar nu i-a mai păsat când a văzut rezultatul. 

E mândră de ce face, dar nu și-a printat încă pozele, așteaptă să aibă apartamentul ei. Glumește că acolo o să-și facă o cameră plină cu poze ca să se admire. 

Da, ai ei chiar o susțin, indiferent de gura lumii

Alice Ștefania spune că fotografia nud i-a oferit încredere în ea. Și-a dat seama că poate să-și iubească corpul și fără haine. În plus, „nu trebuie să merg pe premisa că doar bărbatul care te ia de nevastă trebuie să te vadă goală.” Au ajutat-o enorm prietenii și prietenele care au susținut-o, care i-au zis că nu face nimic rău. 

„Am cunoscut modele care intră în depresie din cauza haterilor”, povestește ea. Acceptarea familiei și a prietenilor au contat foarte mult. „Atâta timp cât am avut familia alături de mine nu m-a interesat ce zic alții. E foarte tare să faci poze nud!” Fostul ei iubit avea o problemă cu asta și a pus-o să aleagă, așa că și-a văzut de modelling fără să stea pe gânduri. Nu-și închipuie să fie cu cineva care să-i restricționeze libertatea. Acum e cu un tip care înțelege ceea ce face și e chiar mândru de ea. 

PUBLICITATE
model fotografie nud3.jpeg

FOTOGRAFIE DE RADU SAVA

model fotografie nud4.jpeg

FOTOGRAFIE DE BOGDAN LEPĂDATU

Chiar dacă ai ei o înțeleg și o susțin, asta nu înseamnă că toată familia e pe aceeași lungime de undă. Într-o zi era mândră de pozele pe care le făcuse pe înserat într-o pădure, așa că i le-a trimis mamei pe WhatsApp. Ea i-a răspuns „frumoasă și discretă”. 

Alice s-a simțit mândră de suportul primit și a făcut un print screen pe care l-a postat pe stories. Așa a început scandalul. Rudele ei au aflat așa nu doar că face poze nud, dar și că familia ei știe, ba chiar o susține. Le-au zis că le fac numele de rușine și au întrerupt legătura. „Dacă nu erau ai mei nu cred că ajungeam până aici, să pot face atâtea ședințe foto și în plus să am o relație atât de bună cu mama.” 

Ședințele foto nud au ajutat-o să aibă mai multă încredere în sine

„Am momente în care-mi spun cât de puternică mă poate face să mă simt o ședință foto și cât de mult mă relaxează.” Pe când lucra la customer service-ul unei companii, erau zile în care se culca la mijlocul nopții, pentru că făcea ture de seară, și se trezea la 6, pregătită de ședințe foto. 

Alice spune că ședințele foto i-au scos în cale oameni mai deschiși, care nu o judecă. Asta a contat mult, pentru că și-a luat destule comentarii aiurea în liceu din cauza sânilor mari, iar asta i-a diminuat încredere în ea. „Nu-mi plăcea cum arătam înainte. Chiar era greu, căutam alternative de scurtat, micșorat, orice.” Asta până când i-au zis alții că arată foarte bine și că e okay să profite de asta. 

PUBLICITATE

Are și vergeturi, și celulită, bea și sucuri acidulate seara târziu, își face promisiuni că de mâine se apucă de abdomene și tot așa, dar între ce așteaptă societatea de la ea și acceptarea propriei persoane învață să o prioritizeze pe a doua. „Dacă tu nu te iubești pe tine, n-ai cum să iubești pe altcineva. Trebuie să-ți accepți corpul.”

Alice își dorește ca fetele să aibă mai multă încredere în ele, să nu se mai minimalizeze dacă pozează nud sau în alte feluri și să nu mai creadă că asta se traduce în pierderea demnității. „Și cu vergeturi poți să ajungi undeva dacă nu-ți pleci urechea prea mult la ce spun alții despre tine. Fii tare, ai putere mare de fapt.” 

Am vorbit o oră într-un video call, dar a fost suficient timp ca cineva să-i scrie pe Tellonym „cârpa dracu’”. Tot acolo o întreabă oameni random chestii super personale, de tipul „cum să-i spun unei fete că o iubesc?”, „îmi iubesc partenerul, dar îmi e dor să fiu singură. vreun sfat despre ce pot face?” sau „care e cel mai bun fel de a ieși dintr-o relație toxică?”.

La un moment dat i-a scris pe Instagram soția unui tip că din cauza femeilor ca ea bărbații ajung să înșele. Reacția a amuzat-o pentru că din nou femeia era blamată pentru o decizie a bărbatului, de parcă el n-ar putea să facă propriile alegeri.

„Dacă tu consideri că o femeie e curvă pentru simplul fapt că face poze dezbrăcată înseamnă că folosești cuvinte pe care nu le înțelegi.” Au fost și unii care i-au scris „ce vor zice copiii tăi când vor vedea pozele”, dar Alice e relaxată. „Ce vor zice? Vor fi mândri, pentru că o să-i cresc în așa fel încât să înțeleagă că dacă mama a pozat dezbrăcată nu s-a sfârșit lumea”. 

Alice e de părere că oricine decide să se apuce de fotografie nud, indiferent de motivul pentru care o face, ar trebui să își asume asta în primul rând pentru ele însele, pentru că nu vor scăpa de un discurs instigator la ură sau injurii. „Mai avem încă gândirea din 1900 toamna, când femeia trebuie să stea la cratiță și să facă copii. Asta e problema. Când te bagi aici trebuie să fii pe forțele tale și să fii tare, să nu-ți pese de ce zic alții. Am văzut fete care nu fac nud sau OnlyFans care și își iau hate mai mare decât îmi iau eu, trebuie să fie puternice.” 

Share