Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 9 iunie - weekend, Donald Duck, dar și primul balon românesc cu aer cald

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Cei trei kissomani au fost într-o formă de zile mari astăzi și s-au pregătit pentru weekend cu mult optimism și energie. 

Dinu a trecut rapid la semnificațiile zile, printre care amintim Ziua rățoiului Donald Duck. 

Povestea lui este următoarea - La 9 iunie 1934, Donald Duck, unul dintre cele mai îndrăgite personaje din istoria animaţiei avea prima apariţie pe marile ecrane în producţia The Wise Little Hen. Desenatorul Walt Disney i-a dat numele după jucătorul australian de cricket Donald Bradman. 


Tot azi celebrăm și Ziua internaţională a arhivelor - în fiecare an, la data de 9 iunie este marcată Ziua internaţională a arhivelor. Arhivele reprezintă o bogăţie de neegalat, fiind un produs real al activităţii umane, şi, ca atare, constituie mărturii de neînlocuit ale evenimentelor din trecut.

Ele sunt memoria naţiunilor şi societăţilor şi oferă fundamentul identităţilor lor. Arhivele constituie o moştenire culturală şi o sursă principală de informaţii. Moştenirea arhivistică este o mărturie importantă a dezvoltării economice, politice, sociale şi culturale a omenirii. 

Plus de asta, la 9 iunie 1912, I.L. Caragiale a murit în urma unui atac de cord la Berlin.

Melodia care trezește nostalgia

A venit și momentul muzical preferat al zilei, când kissomanii au venit cu propunerile:

Oprișan i-a urat „la mulți ani” Lidiei Buble și a propus piesa Lidia Buble feat. Matteo - „Mi-e bine”


Corina a mers pe distracție și good vibes cu Panjabi MC - „Mundian To Bach Ke (Beware Of The Boys)”


Ciprian a ales ceva clasic, de petrecere - Dan Spataru - „Drumurile noastre”


Câștigătoare a fost Corina.

Concurs Campionatul Mondial de Polo U20

DesKiss Dimineața promovează Campionatul Mondial de Polo U20, care are loc în perioada 10-17 iunie la Complexul Sportiv de Natație din Otopeni.

Ascultătorii au fost încurajați să răspundă la întrebarea „În ce zi a avut loc prima competiție de polo pe apă din România, în 1924?”, după ce moderatorii au citit un text cu indicii.

Primii care au răspuns corect au câștigat un set cu trening complet, halat, prosop, hanorac, cât și abonament la Campionatul Mondial.

Voi ce faceți în weekend?

Fericiți că e vineri, kissomanii i-au rugat și pe ascultători să le spună ce planuri au pentru zilele libere, iar răspunsurile nu au ezitat să apară, de la „dulceață de căpșuni cu puțin zahăr”, la „mers la mare sau la cabană la munte” și „la coasă la Valea Plopului.”

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „S”. Marian din București a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate cele 10 întrebări, iar kissomanii l-au premiat cu 100 de euro.

Kissopedia

Oprișan ne-a vorbit despre cum pe 9 iunie 1818, deasupra Bucureștiului, la dorința Domniței Ralu Caragea, fiica lui Ioan Gheorghe Caragea, domn al Principatului Valahiei.

Ralu era o vizionară a acelor vremuri și tot datorită ei a apărut și primul teatru din Capitală. Ei bine, în 1818, balonul a zburat privit de câteva sute de oameni și a primit denumirea de „bășica lui Caragea.”

Întreaga poveste cum doar Cătălin știe să o spună o găsești în podcast-ul de mai jos.

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Corina a ales să vorbească astăzi despre cuplurile care se despart, dar care, după o anumită vreme, ajung să lucreze împreună. Ea a povestit cum niște amici de-ai ei, care au divorțat în urmă cu peste zece ani, au ajuns, în urmă cu o lună, să lucreze împreună.

Evident, cei doi au participat la tot felul de ședințe de corporație, unde n-au ezitat să fac mișto unul de altul, în baza informațiilor pe care le aveau unul despre altul în trecut.

Kissomana a fost curioasă apoi să vadă dacă și ascultătorii au astfel de povești, iar răspunsurile au venit cu povești pe măsură.

Întreaga poveste a Corinei, cât și răspunsurile oamenilor, în podcast-ul de mai jos.

Concurs Telekom

Kissomanii i-au rugat pe oameni să le spună ce înseamnă pentru ei să „trăiască nelimitat.” Au fost încurajați să trimită mesaje, fără să-și pună limite la imaginație, pentru șansa de a câștiga Samsung A14 de la Telekom.

DesKiss Dimineața 9 iunie 2023

DesKiss Dimineața, 01:15:11

DesKiss Dimineața - invitați Fly Project și Bianca Tilici - 19 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:16

DesKiss Dimineața - 17 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:15:59

DesKiss Dimineața - 16 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:50

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.