DesKiss Dimineața, 23 ianuarie - de ce dormim mai mult iarna și care e gafa pe care ai făcut-o și-ți este rușine de ea

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Această dimineață a fost foarte friguroasă în toată țara. De exemplu, un ascultător a transmis că la Sânpetru au fost -16 grade.  dar gradele din termometru au mai crescut odată cu startul matinalului. 

Ghișeul de Whatsapp a fost deschis de Corina, care a anunțat numărul de telefon, iar întrebarea a fost pusă de Oprișan, care a vrut să știe când a fost ultima oară când ai fost dezamăgit de tine sau ți-a fost rușine de ceva ce ai făcut. 


Ascultătorii au trimis răspunsuri în număr foarte mare, dintre care amintim: „când soția credea că sunt la sală, dar eu stăteam în mașină”; „când intram la păcănele, noroc că am renunțat de câțiva ani”; „când soțul meu m-a trimis să cumpăr ceva, iar eu am mințit și am zis că am văzut ieri că e închis”. 

Concurs HOCHLAND MĂRGELE DE BRÂNZĂ  - ce îți dorești pentru noul an 

Corina a fost și cea care a anunțat noul concurs al emisiunii, cu un premiu de 100 de euro.

„E timpul să ne uităm altfel la ce îți dorești pentru noul an. Întrebarea nu e „ce vrei de la 2024?”, ci „ce vrei de la tine în 2024?” Când ești conectat la tine, intri altfel în ritm, iar ca să te ții de treabă, trebuie să te bucuri mai tare de pauză. Pentru aceste momente este Hochland - Mărgele de brânză. O gustare sănătoasă, lejeră și sățioasă. Scrie pe WhatsApp-ul Kiss FM ce vrei de la tine în 2024 și de ce. Cel mai amuzant sau emoționant mesaj îți aduce un cadou de încurajare, constând în 100 euro de la Hochland, Mărgele de brânză. Oferă-ți gustul micilor plăceri!” a spus Corina. 

Mesajul câștigător a fost următorul: „Pentru mine anul 2024 va fi anul în care sortez oamenii care vor rămâne în viața mea, oamenii care nu au ce căuta în viața mea, voi pune accent pe familie și o să-mi fac poftele după posibilități”. 

Apoi, Oprișan a citit și comentat știrea că un băiat din Botoșani s-a dus la spital pentru că nu mai putea să-și scoată inelele:

 

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „B”. Ioana din Câmpina a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 9 întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 90 de euro.

Oprișan a povestit apoi despre femeia care a găsit o bucată din tortul de la nunta ei din 1968 în congelator.  

„Rochelle Marr a declarat pentru CBC că a ascuns desertul după nuntă și că acesta a rămas tare ca piatra în ultimii 55 de ani, complet uitat în congelator. „Am dat peste această bucată de tort de care uitasem și care a fost mutat din diferite congelatoare de-a lungul timpului, așa că m-am gândit că ar fi bine să mă uit la el și am văzut că era o dată sau un scris pe partea de jos a acestuia”, a povestit ea pentru postul de televiziune. Scria: „Nu deschideți până în 2018”. Marr și-a dat seama apoi că era tortul ei de nuntă - o prăjitură cu fructe - făcut de mama uneia dintre domnișoarele ei de onoare.”


Ciprian a ținut să-i anunțe pe ascultători și de ce oamenii au nevoie de mai mult somn iarna

Dr. Raj Dasgupta, profesor asociat de medicină clinică la spitalul Huntington din Pasadena, California, spune că potrivit celor mai recente studii cel puțin o treime din adulții americani au afirmat că dorm mai mult în timpul iernii.

„Nevoia de somn a celor mai mulți adulți este undeva între șapte și nouă ore pe noapte, iar acest lucru e constant, indiferent cât de rece sau de întuneric este afară. Cu toate acestea, este ceva obișnuit să simți că dormi mai mult iarna, din cauză că pierdem o oră din timpul zilei când trecem la ora de iarnă, ceea ce are legătură cu lăsarea mai rapidă a întunericului", adaugă acesta.

De asemenea, corpul nostru primește indicii de la soare pentru ritmul nostru circadian, ceea ce înseamnă că atunci când lumina strălucește afară tindem să fim mai activi, dar când soarele apune ne simțim obosiți. Scăderea luminii solare provoacă o creștere a melatoninei, un hormon creat de organism care reglează ciclurile de adormire-trezire.

Având în vedere aceste lucruri, Corina a propus să facem o petiție online prin care să cerem să se legalizeze hibernarea. 

Pe ultima sută de metri a emisiunii, Ciprian a mai apucat și să citească care sunt semnificațiile zilei de 23 ianuarie. 

  • - Ziua internațională a budincii de caramel lipicios - considerată un clasic britanic de către diverși experți culinari, budinca de caramel lipicioasă este de asemenea savurată pe scară largă în Australia și Noua Zeelandă ca budincă de curmale lipicioasă. Deși numele indică budincă, unii spun că acest desert este o încrucișare între o budincă și o prăjitură. Dar nu contează cu adevărat. Astăzi este să sărbătorim și să savurați un pandișpan umed, făcut cu curmale tăiate mărunt, acoperite cu sos de toffee, servit adesea cu cremă, smântână sau înghețată. Sună foarte dulce și delicios.
  • - Ziua „Măsoară-ți picioarele!” - sau dă-le atenție! Nu e musai să te duci să îți iei pantofi, ci răsfață-ți picioarele! Picioarele sunt una dintre cele mai neglijate părți ale corpului. Statistic, foarte puțini oameni își cunosc adevărata mărime de pantofi, iar acest lucru înseamnă că pantofii majorității oamenilor sunt fie prea strâmți, fie prea largi. Acest lucru duce la durere și disconfort în picioare. 
  • - Ziua Comunicării îmbunătățite din afaceri - este dedicată … telefonului mobil. Acest dispozitiv tehnologic incredibil a evoluat până pe punctul de a deveni, practic, o extensie a sinelui. Primul telefon celular mobil, lansat în 1973, a aparținut Motorola. A fost proiectat de inginerul companiei, Martin Cooper, și a costat inițial circa 10.000 de dolari.
  • - Ziua Vorbește și Reușește! - a patra marți din ianuarie; indiferent de ce iei cuvântul, exprimă-te cu convingere, astfel încât să obții ce ți-ai propus. Această zi este pentru a-i încuraja pe cei care au ceva de spus să meargă înainte și să o spună într-un mod semnificativ și respectabil. Ziua a fost fondată de Mary-Ellen Drummond, cunoscuta ca vorbitoare și autoare.
  • - Ziua plăcintei cu rubarbă - Rubarba este originară din Tibet. În anumite zone, rubarba este considerată fruct, în altele este catalogată drept legumă. Deși frunzele de rubarbă sunt toxice, tulpinile sunt utilizate pentru siropuri, deserturi și chiar murături. Tulpina de rubarbă are un gust dulce-acrișor și o culoare rozalie spre roșcat.
  • - Ziua Scrisului de mână - Într-o lume a tastaturilor și touch screen-urilor, practicarea caligrafiei pare să fie de modă veche. Arta scrisului de mână a fost inventată în 3400 î.Hr. în Mesopotamia, unde se scria cuneiform pe o tăbliță de lut. De acolo, arta scrisului s-a răspândit în Egipt, apoi Roma și apoi în restul Europei. Pe măsură ce scrisul de mână s-a răspândit în toată Europa, abilitățile bune de scris au devenit un semn de statut, deoarece familiile regale erau singurele învățate să scrie corect. În anii 1700 au fost înființate primele școli de scris de mână și de caligrafie din lume pentru a pregăti scribi.

DesKiss Dimineața - 23 ianuarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:50

DesKiss Dimineața - 11 decembrie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:04

DesKiss Dimineața - 10 decembrie 2024

DesKiss Dimineața, 01:08:42

DesKiss Dimineața - 9 decembrie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:31

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.