Cool Stuff

Ce obiceiuri și superstiții au românii de Anul Nou

Iată cele mai ciudate superstiții pe care le au românii de Anul Nou!

În ultima zi din an românii obișnuiesc să se pregătească pentru petrecerea de Revelion, fie cu bucate tradiționale, fie au grijă să își rezolve toate problemele înainte de trecerea în noul an.

Înainte de toate, românii au grijă să-și plătească toate datoriile. Se crede că cine are datorii în prima zi de ianuarie, așa va avea întreg anul următor. O altă superstiție spune că nu e bine ca o persoană să împrumute bani în prima zi a anului. 

Se spune că în noaptea de Revelion e bine să purtăm ținute cât mai colorate. Roșul este considerată culoarea veseliei și a iubirii, așadar românii au grijă să poarte accesorii sau chiar lenjerie intimă de culoare roșie pentru a avea noroc în dragoste, în anul ce urmează. 

Cea mai întâlnită superstiție a românilor în noaptea de Revelion este să poarte asupra lor bani, astfel vor atrage belșug pentru noul an.

O altă superstiție a românilor de anul nou este ca în dimineața de 1 ianuarie, un bărbat trebuie să intre în casă, nu o femeie; se crede că acest obicei aduce noroc în noul an. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.