Cool Stuff

FOTO | Faimoasele castele Disney pe care le poți vizita și în viața reală

Cine spune că visele nu devin realitate? Acum poți să vizitezi castelul Cenușăresei și să ai parte de experiența unei prințese.

Fanii filmelor de animație Disney își pot trăi visul acum! Unele dintre cele mai memorabile castele din filmele Disney au fost inspirate de locuri reale, care pot fi vizitate. 

1. Castelul Alcazar, Spania (Albă ca Zăpada)

Castelul Alcazar seamănă izbitor cu castelul din primul film de animație Disney, Albă ca Zăpada. Construit în secolul al 12-lea, castelul a fost pe rând palat regal, închisoare, școală, dar și academie militară, iar acum este muzeu. 

2. Chateau du Chambord, Franța (Frumoasa și Bestia)

Fanii clasicului film de animație „Beauty & The Beast” pot vizita castelul din producția Disney, în Loir-et-Cher, Franța. Unul dintre creatorii personajelor a vizitat castelul pentru a se documenta. 

3. Castelul Chillion, Elveția (Mica Sirenă)

Vă pare cunoscut acest castel? Acest castel a fost inspirația pentru locuința Prințului Eric. Turiștii pot vizita castelul singuri sau însoțiți de un ghid, de asemenea el poate fi închiriat pentru evenimente private. Oare cum ar arăta o nuntă în acest loc?

4. Hotelul de gheață, Canada (Frozen)

Palatul de gheață al Elsei a fost inspirat de acest hotel din Quebec, unde turiștii pot sta la propriu într-un castel de gheață. Regizorul filmului, Chris Buck a vizitat hotelul cu cinci ani înainte de lansarea animației pentru a se documenta. 

5. Taj Mahal, India (Alladin)

Este limpede că monumentul din India a fost sursă de inspirație pentru palatul Sultanului. Deși arată ca un palat, Taj Mahal a fost construit de împăratul Shah Jahan drept mausoleu pentru soția sa, Mumtaz Mahal. 

6. Castelul Neuschwanstein, Germania (Cenușăreasa)

Probabil unul dintre cele mai faimoase castele din universul Disney, cel al lui Făt-Frumos a fost inspirat de castelul Neuschwanstein. Vizitatorii vor putea afla lucruri despre Ludovic al II-lea al Bavariei, care a construit castelul în 1892 ca un refugiu și omagiu pentru compozitorul său preferat, Richard Wagner. 

 Sursa foto: Business Insider

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.