Cool Stuff

Zece tineri din Târgu Jiu și-au construit propriul robot

Avem vești bune pentru iubitorii de tehnologie! Anul acesta va avea loc la București un nou sezon de FIRST TECH CHALLENGE!

În era tehnologiei, aproape toate activitățile pe care le facem depind de gadgeturi! Ne cumpărăm totul online, ne găsim jumătatea pe diverse aplicații și avem o mașină care ne spală vasele! În câțiva ani, toată lumea își va dori un robot, care să le plimbe cățelul, să le șteargă geamurile și să le plătească facturile... cam toate lucrurile de care nu prea avem timp.

Avem vești bune pentru iubitorii de tehnologie! Anul acesta va avea loc la București un nou sezon de FIRST TECH CHALLENGE, la care va participa și o echipă de tineri talentați din Târgu Jiu!

Aceștia au trecut deja de 6 meciuri lungi, 4 victorii și 2 înfrângeri și au luat locul 13 din 54 de echipe din țară, la primul sezon al concursului din 2016. Anul acesta, echipa își dorește să ocupe unul dintre primele 3 locuri, pentru a merge în finală! Dacă o vor câștiga, vor ajunge la etapa internațională din Statele Unite ale Americii.

Tinerii sunt plini de optimism anul acesta, având alături un mentor pe măsură, pe Alexandru Budin! Acesta a mai construit roboți pentru Samsung, BBC, Gadget Show, în colaborare cu una dintre cele mai cunoscute companii de robotica din lume, Robo Challenge. Echipa este formată din 10 elevi, iar fiecare are sarcini foarte clar definite:  unii se ocupă de PR și Social Media, unii de programare, iar alții de partea mecanică. Dacă aruncați un ochi pe pagina lor de Facebook, veți vedea că au organizat și un concurs, prin care caută un nume pentru robotul lor! Foarte tare ideea, nu?

Pe data de 3 Martie, echipa va participa la etapa regională, din Timisoara, iar apoi evenimentul principal se va desfășura în perioada 23-25 Martie 2018, la Sala Polivalentă din Bucuresti. Noi le ținem pumnii!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.