Cool Stuff

FOTO | Cele mai celebre nunți regale din toate timpurile

Iată care au fost cele mai importante și urmărite nunți regale din toate timpurile!

Nunțile regale sunt printre cele mai iubite evenimente, iar când vine vorba de acestea, întregul popor stă cu ochii lipiți de televizor sau chiar se strânge pentru a fi martor la cea mai fastuoasă cununie.

Atunci când Prințul Harry și actrița Meghan Markle au anunțat că se vor căsători, o companie a început să vândă mii de căni și prosoape cu chipurile celor doi. Și dacă tot mai e puțin până la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle, vom trece în revistă cele mai celebre nunți care au avut loc până în ziua de astăzi.

1. Nunta Principesei Elisabeta a Marii Britanii, actuala regină, cu Ducele de Edinburgh (20 noiembrie 1947 )

În vara anului 1946, Prințul Filip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta, iar pe 20 noiembrie 1947 s-au căsătorit. Cei doi s-au logodit în secret și s-au căsătorit din dragoste, ceea ce nu era permis într-o familie regală.

Înainte de căsătorie, Filip a renunțat la titlul de Prinț al Greciei și Danemarcei, a luat titlul de Lt. Filip Mountbatten, după numele mamei sale, a fost naturalizat britanic și s-a convertit la anglicanism.



2. Nunta Prințului Rainier de Monaco cu Grace Kelly (19 aprilie 1956).

Această căsătorie avea să pună capăt carierei artistice a actriței Grace Kelly. La 2 aprilie, Grace și familia ei, alături de domnișoarele de onoare, au urcat la bordul navei SS Constitution, având ca destinație Riviera franceză, într-o călătorie de opt zile.

Aproximativ 400 de reporteri au solicitat și ei îmbarcarea, dar majoritatea au fost refuzați. Peste 20.000 de oameni au ieșit pe străzile din Monaco, pentru a o întâmpina pe viitoarea prințesă.



3. Prințesa Diana cu Prințul Charles (29 iulie 1981)

600.000 de oameni au umplut străzile Londrei pentru a asista la nunta Prințului Charles cu Diana Spencer, iar alte 750 de milioane au urmărit evenimentul la televizor. Prinţesa Diana a murit la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, după ce limuzina în care se afla s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris.

Denumită „Prinţesa poporului“, Diana rămâne una dintre cele mai iubite şi enigmatice figuri publice.



4. Kate Middleton cu Prințul William (29 aprilie 2011).

Căsătoria Prințului William, Duce de Cambridge, cu Kate Middleton a avut loc la catedrala Westminster din Londra. Prințul William a întâlnit-o prima dată pe Kate Middleton în 2001, în timp ce amândoi studiau la Universitatea Saint Andrews din Scoția.



5. Regele Felipe cu Letizia Ortiz Rocasolano (22 mai 2004)

Evenimentul a avut loc la Catedrala Nuestra Senora de la Almudena din Madrid, iar la nunta regală au venit 1.400 de invitati, printre care Prințul Charles, Nelson Mandela, Prințesa Carolina de Monaco și Regina Rania a Iordaniei. Un milion de oameni au ieșit pe străzile din Madrid pentru a sărbători căsătoria celor doi.



Sursa foto: Pinterest 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.