Cool Stuff

FOTO | Cum arată acum foștii fotbaliști care au participat la Campionatul Mondial de Fotbal

Sigur îți aduci aminte de acești fotbaliști! Iată cum arătau atunci când participau la Campionatele Mondiale!

La fiecare patru ani, echipele naționale de fotbal din întreaga lume se pregătesc de cea mai mare competiție sportivă. După ce au îmbrăcat tricoul echipei naționale de nenumărate ori, starurile din fotbal ajung la vârsta la care trebuie să se retragă. Însă te-ai întrebat vreodată ce fac acestea după ce își agață ghetele de fotbal în cui?

1. Pelé



Născut Edson Arantes do Nascimento, Pelé este unul dintre cei mai mari fotbaliști al tuturor timpurilor. La Cupa Mondială din 1958, Pelé avea doar 17 ani și înscria trei goluri pentru Brazilia într-un meci contra Suediei.

Pelé a făcut parte din naționala Braziliei din 1962 până în 1970, când a înscris un gol în meciul cu Italia, care a dus la câștigarea Cupei Mondiale de către Brazilia. Pelé s-a retras în 1974, iar de-a lungul timpului, fostul fotbalist a întreprins alte activități. A compus o piesă pentru un film în care este protagonist, iar în 1999 Comitetul Olimpic Internațional l-a numit „Atletul Secolului”.

2. David Beckham



David Beckham și-a făcut debutul în fotbal pentru echipa Angliei în 1996, la vârsta de 21 de ani. A avut 115 apariții de-a lungul carierei, iar la Cupa Mondială a bifat trei apariții, în 1998, 2002 și 2006. De asemenea, fostul fotbalist a participat și la două Campionate Europene, în 2000 și în 2004.

David Beckham s-a retras din fotbal în 2013, la vârsta de 38 de ani. Acum, fostul fotbalist a îmbrățișat cariera de model, iar ocazional face diferite reclame pentru cele mai cunoscute branduri din lume.

3. Zinedine Zidane



Zinedine Zidane este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști francezi. Zidane a intrat în atenția internațională în urma celor două goluri înscrise cu capul în finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1998 contra Braziliei, două goluri care i-au adus Franței primul titlu mondial.

Pe 25 aprilie 2006, Zidane a anunțat oficial retragerea sa de la echipa națională a Franței după Campionatul Mondial de Fotbal, din Germania 2006. Zinedie Zidane a fost antrenorul echipei de fotbal Real Madrid până în 2018, însă acesta și-a dat demisia.

4. Ronaldinho



Pe numele său real, Ronaldo de Assis Moreira, Ronaldinho a jucat pentru Barcelona, căreia i-a adus două titluri La Liga și trofeul Champions League. A jucat în tricoul Braziliei aproape 100 de meciuri și a participat la două Campionate Mondiale, unde a înscris 33 de goluri.

Fosta vedetă a echipei naționale de fotbal a Braziliei se va căsători în luna august cu două femei, cu care își împarte viața de mai mult timp. Deși în Brazilia este interzisă poligamia, fostul jucător al echipei Barcelona a decis să se însoare cu Priscilla Coelho și cu Beatrice Souza.

5. Diego Maradona



Alături de Pelé, Maradona este unul dintre cei mai buni jucători ai lumii. Maradona a jucat pentru Argentina la patru Cupe Mondiale. Maradona s-a retras după Cupa Mondială din 1994, iar apoi a început să antreneze echipe de fotbal printre care și naționala Argentinei.

În timpul Campionatului Mondial din Rusia (2018), Maradona a fost surprins plângând la meciul Argentinei contra Croației.

FOTO: NickiSwift

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.