Royals

FOTO | Cum arată cele 18 case pe care le deține familia regală a Marii Britanii

Iată cum arată cele 18 case deținute de familia regală a Marii Britanii!

Când vine vorba de familia regală a Marii Britanii, toată lumea se gândești că membrii săi locuiesc înghesuiți la Palatul Buckingham, din Londra, însă lucrurile nu stau chiar așa. De fapt, aceștia dețin 18 case pe tot teritoriul Marii Britanii, iar noi ne-am gândit să vi le prezentăm! Vouă unde v-ar plăcea să locuiți?

#1 Anmer Hall

Anmer Hall este o casă de țară, cu 10 dormitoare, aflată în Norfolk. Vila i-a fost dăruită ca dar de nuntă Prințului William, de către Regina Elisabeta a II-a, iar acesta a locuit acolo cu Kate Middleton, până în 2017, după care s-au mutat la Kesington Palace în Londra.

#2 Balmoral Castle

Castelul Balmoral se află în Aberdeenshire, în Scoția, și a fost cumpărat de Regina Victoria și Prințul Albert în 1852. Acum, castelul este casă de vară a Reginei Elisabeta a II-a!

#3 Bagshot Park

Bagshot Park se află în apropiere de satul Bagshot, din Surrey și este casa Prințului Edward și a Contesei Sophie. Casa a fost construită în anii 1600, însă a fost demolată în 1875 și reconstruită ulterior. 

#4 Birkhall

Birkhall este casa de vară a Prințului Charles și a Camillei Parker Bowles, fiind înainte casa Reginei Elisabeta.

#5 Buckingham Palace

Palatul Buckingham este reședința oficială a monarhilor Marii Britanii, încă din 1837. Anumite sectoare ale palatului au scop administrativ, iar clădirea este folosită de obicei pentru evenimente, recepții și ceremonii. Palatul are 775 de camere, 92 de birouri și 78 de băi, și este locuit de aproape 800 de persoane.

#6 Clarence House

Clarence House este reședința din Londra a Prințului Charles și a Camillei Parker Bowles, fiind înainte casa Reginei Elisabeta, din 1953, până în 2002.

#7 Gatcombe Park

Gatcombe Park este reședința din Gloucestershire a Prințesei Anne , proprietatea având și o fermă. Casa a fost cumpărată de Regina Elisabeta în 1976 pentru fiica sa.

#8 Highgrove House

Highgrove House se află în apropiere de Tetbury și este casa Prințului Charles și a Camillei Parker Bowles. Prințul a cumpărat casa în 1980 și pe atunci acesta stătea acolo în weekenduri cu Prințesa Diana. Casa este faimoasă pentru grădinile sale superbe!

#9 Hillsborough Castle

Hillsborough Castle este reședința Reginei Elisabeta a II-a, iar aceasta locuiește acolo, atunci când se află în Irlanda de Nord. 

#10 Kesington Palace

Regina Victoria s-a născut și a copilărit la Palatul Kesington, care acum servește drept reședință pentru Prințul William și Kate Middleton. Cuplul locuiește într-un apartament cu 20 de camere, care a fost înainte locuit de Prințesa Margaret.

#11 Ivy Cottage, Wren House și Nottingham Cottage

Ivy Cottage, Wren House și Nottingham Cottage sunt niște proprietăți mai mici, aflate în apropiere de Palatul Kesington. Ivy Cottage este casa Prințesei Eugenie, în timp ce Prințul Edward locuiește cu soția sa, Katherine Worsley, la Wren House.
 
Prințul Harry și Meghan Markle locuiesc momentan la Nottingham Cottage, care a fost înainte casa lui Lady Jane Fellowes, sora Prințesei Diana. 
 

#12 Llwynywermod

Llwynywermod este casa Prințului Charles și a Camillei Parker Bowles, aflată în Țara Galilor. Prințul a cumpărat casa în 2007 și locuiește în ea, doar în timpul vacanțelor de vară. 

#13 Palatul Hollyroodhouse

Palatul Holyroodhouse este reședința din Scoția a Reginei Elisabeta a II-a. Proprietatea este folosită pentru diverse evenimente și ceremonii, care au loc anual în Scoția, de la finalul lunii iunie, până la începutul lui iulie. 

#14 Sandringham House

Sandringham House a fost reședința Regelui Edward al VII-lea, în 1862, fiind apoi moștenită de Regina Elisabeta a II-a, în 1952. Regina își petrece de obicei Crăciunul la Sandringham House, alături de ceilalți membrii ai familiei regale.

#15 St. James's Palace

St. James's Palace a fost reședința regilor și a reginelor Angliei de peste 300 de ani, până la domnia Reginei Victoria. Astăzi, palatul este casa Prințesei Anne, Prințesei Beatrice și a Prințesei Alexandra. Pe lângă asta, proprietatea este folosită pentru galele caritabile, la care participă și membrii familiei regale. 

#16 Thatched House Lodge

Thatched House Lodge a devenit reședință regală din 1963, când Prințesa Alexandra s-a mutat acolo după căsătoria cu Mr. Angus Ogilvy. 

 #17 The Royal Lodge

The Royal Lodge a fost casa de vacanță a Reginei Elisabeta, până în 2002, când aceasta a murit. De atunci, Prințul Andrew s-a tot luptat pentru ea, deși deține propriile apartamente la Palatul Buckingham.

#18 Windsor Castle

Castelul Windsor este reședință regală și fortăreață de peste 900 de ani, fiind unul dintre cele mai mari castele locuite, din lume. Pe teritoriul proprietății se află și Capela St. George, unde s-au căsătorit Prințul Harry și Meghan Markle, în mai 2018. Tot acolo se vor căsători și Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank, în octombrie 2018.

Foto: Harper's Bazaar

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.