Cool Stuff

Stan Lee, creatorul personajelor Marvel, avea origini românești. Ce a dezvăluit acesta despre relația cu țara noastră!

Știai că Stan Lee avea origini românești? Iată ce a declarat desenatorul despre relația sa cu România!

Stan Lee, creatorul personajelor Marvel, a murit săptămâna aceasta, la vârsta de 95 de ani. Desenatorul a devenit celebru datorită supereroilor pe care i-a creat de-a lungul carierei, de la Spider Man, la Hulk, Thor și Black Panther.

Ceea ce probabil nu știați despre Stan Lee este faptul că acesta avea origini românești. Părinții săi, Celia și Jack Lieber, au fost evrei care au plecat din România și s-au stabilit în New York.

Stan Lee a povestit într-un interviu realizat de Libertatea, că nu a vizitat niciodată țară noastră și că nu a avut ocazia de a învăța română.

N-am fost niciodată în România. Tatăl meu era din România, dar nu mi-a povestit niciodată despre ea şi n-am avut niciodată şansa să ajung acolo. El nu a vorbit niciodată în română cu noi, aşa că nu ştiu această limbă“, a dezvăluit Stan Lee.  

Stan Lee a intrat în universul benzilor desenate din întâmplare, după ce s-a angajat la o editură. Din asistentul care le ducea cafeaua desenatorilor, Stan Lee a devenit vedeta editurii, care a fost redenumită „Marvel”.

Nu mi-am imaginat că aceste personaje vor supravieţui atât de mult. Speram doar să se vândă cărţile, să ne primim salariul şi să ne putem plăti chiriile”, spunea Stan Lee.

În 1961, Stan Lee i-a creat pe „Cei patru fantastici”, iar un an mai târziu a dat lovitura cu Spiderman, care a devenit cel mai popular supererou.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.