Razboiul Generatiilor

Care a fost prima telenovelă la care s-au uitat aproape toți românii!

Tu mai ții minte care a fost prima telenovela difuzată în România?

Sclava Isaura” a fost prima telenovelă latino-americană, transmisă în România, în 1992. La acel moment, serialul era în vogă în toate colțurile lumii, fiind de altfel și cel mai bine vândut produs de televiziune al tuturor timpurilor.

Până să fie difuzat la noi în țară, românii care aveau antene, reușeau să prindă serialul la bulgari, însă acesta era dublat, așa că oamenii nu puteau să înțeleagă tot firul acțiunii.

Din 1992, TVR a început să difuzeze serialul și la noi. Astfel, în fiecare duminică seara, aproape toți românii se strângeau în fața micilor ecrane, pentru a urmări povestea de dragoste dintre Isaura și Leoncio.

Sclava Isaura a fost interpretată excepțional de actrița braziliană Lucelia Santos, care anul acesta va împlini 62 de ani. Lucelia este foarte populară în țara sa de origine și continuă să mențină legătura cu fanii săi prin intermediul rețelelor de socializare. 

 

Actrița a renunțat la cariera actoricească în urmă cu zece ani, însă este în continuare activă în industria filmului, fiind o scenaristă de succes.

În primii ani de după Revoluție, când exista un singur canal TV, românii au mai putut urmări și serialele „Moștenirea familiei Guldenburg” și „Pasărea-spin”, iar mai târziu a urmat febra „Twin Peaks”.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.