Cool Stuff

Cine ar putea câștiga la Premiile Oscar 2019. Iată cine sunt favoriții pe listele de pariuri!

Iată care ar putea fi câștigătorii de anul acesta al premiilor Oscar 2019!

După cum era de așteptat, după nominalizările la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar au și apărut predicțiile pentru premiile Academiei Americane de Film. Deși nu este o știință exactă, statisticile joacă un rol important în descoperirea câștigătorilor.

Cel mai bun film

Nominalizări: Black Panther, BlacKkKlansman, Bohemian Rhapsody, The Favourite, Green Book, Roma, A Star Is Born, Vice

Posibil căștigător: Green Book sau Roma



Bătălia cea mare se dă între „Green Book” și „Roma”, acest lucru bazându-se pe nominalizările, dar și câștigurile obținute până în prezent. „Roma" a câștigat premiul Critics' Choice, care are o importanță mare în industria de specialitate, în timp ce „Green Book” a câștigat trei Globuri de Aur.

Cel mai bun regizor

Nominalizări: Spike Lee (BlacKkKlansman), Pawel Pawlikowski (Cold War), Yorgos Lanthimos (The Favourite), Alfonso Cuaron (Roma), Adam McKay (Vice)

Posibil câșigător: Alfonso Cuaron (Roma)



Regizorul Alfonso Cuaron a reușit să câștige Globul de Aur pentru „Roma” și are cele mai mari șanse să câștige și la premiile Oscar. Aceasta ar putea fi a doua statuetă a regizorului! Alfonso este în competiție strânsă cu Spike Lee, nominalizat pentru filmul BlaKkKlansman.

Cea mai bună actriță în rol principal

Nominalizări: Yalitza Aparicio (Roma), Glenn Close (The Wife), Olivia Colman (The Favourite), Lady Gaga (A Star Is Born), Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?)

Posibil câștigător: Glenn Close (The Wife)



Deși a avut șase nominalizări la premiile Oscar, Glenn Close nu a câștigat niciun premiu al Academiei până acum. Glenn Close concurează pentru statuetă cu actrița Olivia Colman, care a interpretat rolul Reginei Anne în filmul „The Favourite”.

Cel mai bun actor în rol principal

Nominalizări: Christian Bale (Vice), Bradley Cooper (A Star Is Born), Willem Dafoe (At Eternity’s Gate), Rami Malek (Bohemian Rhapsody), Viggo Mortensen (Green Book)

Posibil câștigători: Rami Malek (Bohemian Rhapsody)



La această categorie bătălia se dă între Rami Malek și Christian Bale. Cei doi au primit Globurile de Aur pentru această categorie, unul pentru producție dramatică, iar celălalt pentru comedie/musical. Însă, Christian Bale a primit și trofeul Critic's Choice, avansând astfel în cursa pentru statuetă.

Rami Malek a primit respectul și recunoașterea colegilor săi de breaslă la Premiile Sindicatului Actorilor Americani. În istoria premiilor Screen Actors Guild, 18 dintre cei 23 de câștigători au primit apoi și Oscarul, ceea ce îl face pe Rami aproape marele câștigător al râvnitei statuete.

Cea mai bună actriță în rol secundar

Nominalizări: Nominalizari: Amy Adams (Vice), Marina De Tavira (Roma), Regina King (If Beale Street Could Talk), Emma Stone (The Favourite), Rachel Weisz (The Favourite)

Posibil câștigător: Regina King (If Beale Street Could Talk)



Regina King a caștigat la Globurile de Aur, dar nu a fost nominalizată la Premiile Sindicatului Actorilor Americani. Totuși, aceasta este una dintre categoriile în care pot apărea surprize, iar oricare dintre actrițele nominalizate pot câștiga statueta Oscar. 

Cel mai bun actor în rol secundar

Nominalizări: Mahershala Ali (Green Book), Adam Driver (BlacKkKlansman), Sam Elliott (A Star Is Born), Richard E Grant (Can You Ever Forgive Me?), Sam Rockwell (Vice)

Posibil Câștigător: Mahershala Ali (Green Book)



Mahershala Ali a primit Oscarul la aceeași categorie în 2017, pentru rolul din „Moonlight”. Actorul a reușit să câștige anul acesta la Globurile de Aur, Critics' Choice Awards și la Premiile Sindicatului Actorilor Americani, ceea ce îl face să fie mai aproape de premiul la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”. 

Foto: IMDB

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.