Razboiul Generatiilor

La ce seriale se uitau adolescenții în anii '90

Iată ce seriale urmăreau românii în perioada anilor '90!

Fiecare dintre noi a îndrăgit cândva un serial și nu a ratat niciun episod în perioada anilor '90. În acea perioadă serialele erau o adevărată rampă de lansare pentru actorii tineri. „Beverly Hills 90210”, Twin Peaks” și „Saved by the Bell” sunt doar câteva dintre serialele pe care românii le-au urmărit cu sufletul de la gură.

#1 Twin Peaks

Serialul „Twin Peaks” a spus povestea detectivului FBI Dale Cooper și a investigației acestuia în cazul morții tinerei Laura Palmer. Fiecare locuitor al orașului este expus treptat cercetării atente a agentului Cooper, dezvăluindu-se astfel latura întunecată a multor personaje.

Dale Cooper a fost interpretat de actorul Kyle MacLachlan, iar în distribuția serialului au mai fost prezente nume precum Audrey Horne, Sheryl Lee și chiar regizorul „Twin Peaks”, David Lynch.

„Twin Peaks” a fost difuzat între anii 1990-1991 și a avut două sezoane. În anul 2017, David Lynch s-a întors cu sezonul trei, care s-a numit „Twin Peaks: The Return”.

#2 Beverly Hills 90210

„Beverly Hills 90210” a făcut furori în România de după ’89. Admiratorii serialului s-au regăsit în adolescenţii din liceul fictiv West Beverly Hills High School: Kelly, Brenda, Dylan sau Brandon, care au reprezentat generaţia tânără la acea vreme.

În „Beverly Hills 90210” au jucat actori precum Luke Perry, Tori Spelling sau Jason Priestly. Serialul a rulat în perioada 1990-2000, după care s-a întors pe micile ecrane în septembrie 2009 cu un spin-off.

#3 Saved by the Bell

Cei care au trăit în perioada anilor '90 își amintesc cu siguranță de îndrăgitele personaje din serialul „Salvați de clopoțel”, mai exact de liceenii Zack, Slater, Screech, Kelly, Jessie, Lisa și de directorul școlii, Mr. Belding. Filmările serialului au început în 1989 și s-au întins pe durata a cinci ani.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.