Kiss FM x SocialWeb.ro

Instagram a lansat un nou sticker pentru Story-uri: Quiz

Uite cum poţi să îţi adaugi acum quiz-uri pe Instagram!

Aseară a apărut un nou sticker pe Instagram Story. Story-ul e ”produsul” cel mai fun al aplicației așa că Instagram lansează constant tot felul de elemente care să ne ajute să facem Story-uri de tot felul, dar care ajută și la interacțiunea cu cei care te urmăresc pe Instagram. (Apropo, știai că poți să ascunzi că ești activ în aplicația Instagram?)

Dar hai să îți arăt care-i treaba cu noul sticker. Se cheamă stickere toate elementele astea accesibile pentru Story-uri pentru că sunt ca niște stickere, adică abțibilduri, pe care le ”lipești” pe video-ul tău din Story sau poză.

Noul sticker, Quiz, e exact cum îi zice și numele. Scrii o întrebare, scrii mai multe opțiuni de răspuns, din care doar un răspuns e corect. Poți să o folosești să afli cât de multe știu prietenii despre tine. Sau să le testezi cunoștințele despre ceva. Poate să vezi cât de atenți au fost la ultimul episod din Game of Thrones.

Acum să îți arăt cum pui un Quiz într-un Story pe Instagram.

Dai click pe Your Story / Povestea ta (din stânga sus) și faci un Story ca de obicei. Poate vrei să faci un video, o poză, un Boomerang. Ce vrei tu. Eu am folosit pentru exemplu o culoare solidă.

Dai click pe iconița pătrată (am evidențiat-o în poză). Acolo unde găsești toate stickerele și emoji-urile. Și din meniul care se deschide trebuie să găsești iconița aceea pe care scrie QUIZ.

 

Dai click pe ea și îți apare sticker-ul pe Story.

Întâi și întâi, poți să modifici culoarea din partea de sus a sticker-ului. Poți să vezi aici opțiunile de culoare. Apoi scrii întrebarea pe care vrei să o pui. Sau întâi scrii întrebarea și apoi alegi culoarea. Cum vrei tu.

Apoi scrii opțiunile de răspuns. Poți să pui 2, 3 sau 4 opțiuni de răspuns. Poți să scrii textul pentru fiecare răspuns în dreptul fiecărei litere.

După ce ai scris răspunsurile, NU UITA să marchezi răspunsul corect. E suficient să dai click pe litera din dreptul răspunsului. Știi că e marcat ca răspuns corect când răspunsul e colorat cu verde. Ca în imaginea de mai jos.

Am făcut și eu un test cu sticker-ul Quiz. Am pus 4 opțiuni de răspuns.

Și când alegi răspunsul greșit, e marcat cu roșu și apoi e colorat cu verde răspunsul corect.

 

Hai să îți arăt ce vezi și tu, cel care a postat Story-ul cu Quiz. Poți să vezi cine ți-a văzut Story-ul (și ți-a ignorat Quiz-ul). Plus, vezi și cine a răspuns și ce a răspuns.

Sper că a fost util ce ți-am arătat mai sus! Și că te ajut să faci Story-ul mai faine.

 

BONUS: Descoperă cum poți să faci Story cu Swipe Up (știi tu, din acela de care vezi la toată lumea, numai tu nu îl ai) fără să fie nevoie să ai 10.000 de followeri!

 

Tot mai mulți suntem conectați la internet. Dar e important să știi cum să folosești tot ce îți oferă internetul. Și să fii la curent și cu noutățile. De aceea am lansat secțiunea Kiss FM x SocialWeb.ro, unde Cristina Avădănei (Social Media Manager la Kiss FM și fondator SocialWeb.ro) îți arată în fiecare săptămână cum să te descurci mai bine pe internet. Cristina lucrează din 2006 în online, iar social media nu i-a mai dat pace din 2009.

Dacă vrei să știi mai multe despre social media și internet, intră și pe SocialWeb.ro. Plus urmărește video-urile postate pe canalul de YouTube SocialWeb.ro.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.