Cool Stuff

Un selfie cu gorile a devenit viral pe internet. Iată cum au pozat animalele!

Un paznic al Parcului Național Virunga din Congo a reușit să devină vedetă peste noapte după ce a publicat un selfie cu două gorile.

Un paznic al Parcului Național Virunga din Congo a reușit să devină vedetă peste noapte după  ce a publicat un selfie cu două gorile, pe rețelele sociale. Datorită poziției amuzante a celor două animale, imaginea a ajuns virală pe internet, iar toată lumea a lăudat fotografia.

Imaginea a fost publicată pe Facebook alături de o descriere ironică – „O altă zi la birou”, a scris paznicul care apare lângă cele două gorile, pe care le-a îngrijit încă de când erau pui.

Directorul adjunct al parcului ar fi declarat că gorilele au învățat să imite comportamentul îngrijitorilor, care le-au crescut încă de când erau mici, deoarece părinții animalelor au fost uciși de braconieri, în 2017.

Învaţă să stea în două picioare, ca oamenii, pe care încearcă să îi imite. Însă asta nu se întâmplă în mod normal. Am fost foarte surprins să văd asta. Oricum, e extrem de amuzant. E ciudat să vezi cum o gorilă poate imita oamenii şi să stea în picioare“, a adăugat directorul parcului din Congo.   

Selfie-ul a strâns zeci de mii de like-uri, într-un timp foarte scurt, iar Yvonne Ndedge, fostă jurnalistă BBC, a declarat că aceasta „ar putea fi imaginea anului”.

În prezent, în Congo, peste 600 de ofițeri patrulează zilnic printre gorile, având grijă ca animalele să nu fie puse în pericol, ținând cont că mamiferele au avut de suferit enorm în urma războiului armat din ultimii 20 de ani.

Aceşti oameni extraordinari trec prin antrenamente intense şi îşi riscă vieţile zilnic pentru a păstra în siguranţă viaţa sălbatică din acest parc natural, inclusiv ultimele exemplare de gorile de munte, specie aflată pe cale de dispariţie“, scrie pe site-ul parcului natural.    

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.