Cool Stuff

SPOILER | Ce greşeală s-ar fi strecurat la finalul filmului "Avengers: Endgame"

Dacă ai văzut deja Avengers: Endgame, atunci poţi să citeşti acest articol liniştit, pentru că am inclus şi câteva spoilere!

Dacă ai văzut deja Avengers: Endgame, atunci poţi să citeşti acest articol liniştit, pentru că am inclus şi câteva spoilere... Dacă ai avut răbdare şi ai stat trei ore la cinema, atunci îţi aduci aminte că fiecare personaj a avut parte de un “final” aparte. În timp ce o parte dintre supereroi au revenit la familiile lor, alţii s-au întors la datorie, iar câţiva au renunţat de tot la cariera lor, iar aici facem referire la Captain America, un personaj care a preferat să se pensioneze.

La finalul filmului, Captain America a avut o ultimă misiune de îndeplinit: să returneze toate pietrele Infinitului, la locul şi la momentul potrivit. Acest lucru a fost necesar, după ce Hulk a fost sfătuit de Cea Antică să readucă pietrele la locul lor, pentru că acele cristale erau îndeajuns de puternice, încât ar fi putut să dea peste cap axa timpului, iar prezentul ar fi fost afectat.

Captain America a decis să fie el cel care pleacă în această misiune, având la dispoziţie tot timpul de care ar fi avut nevoie pentru a-şi duce la capăt sarcina. Totuşi, călătoria lui în timp ar fi durat doar cinci secunde pentru Hulk, care îl aştepta pe Captain America înapoi în prezent.

Din păcate, Căpitanul nu s-a întors aşa cum se aştepta Hulk, dimpotrivă,  după ce şi-a îndeplinit misiunea, acesta a decis să meargă înapoi la iubita lui Peggy şi să trăiască alături de ea o viaţă normală. La final, Căpitanul se întoarce într-un corp îmbătrânit, stând pe o bancă, alături de scutul său celebru. Acest sfârşit pare cu siguranţă unul emoţionant, însă o parte dintre cei care au văzut filmul nu au înţeles un anumit detaliu.

Deşi Hulk se aştepta ca prietenul său se întoarcă la fel cum a plecat, se pare că Steve Rogers a avut un alt plan şi a creat o altă axă în timp – una în care a dus o viaţă liniştită, fără să lupte împotriva băieţilor răi. De asemenea, o altă posibilitate ar fi fost cea în care Steve Rogers a decis să trăiască în trecut, însă asta ar fi însemnat că acesta nu a devenit niciodată Captain America.

Dacă Steve Rogers s-ar întoarce în trecut şi ar trăi acolo, el şi-ar crea propria lui realitate. Dar întrebarea este următoarea: cum s-a întors el în prezent pentru a returna scutul lui Captain America?

Interesantă întrebare, nu-i aşa? De fapt e o întreagă poveste acolo. Am încercat să construim o mulţime de poveşti în acest film, ne-am gândit trei ani la el, aşa că ni se pare amuzant să vorbim despre el acum şi să încercăm să umplem anumite goluri şi să îi facem pe oameni să înţeleagă la ce ne-am gândit.”, a spus Joe Russo, unul dintre producătorii filmului Avengers.

De asemenea, Bucky se aştepta la decizia lui Steve, ţinând cont că înainte de a pleca în misiune, acesta i-a spus că îi va duce dorul. Probabil că această scenă are mare legătură cu serialul pe care fraţii Russo îl vor realiza în curând, avându-i ca protagonişti pe Falcon şi pe Winter Soldier.

La final, bătrânul Steve Rogers îi dă scutul lui Falcon, iar acesta simte că obiectul a aparţinut altcuiva. Atunci, Captain America îi spune că nu a aparţinut nimănui, iar asta poate însemna două lucruri – poate fi purul adevăr, sau într-o altă dimensiune a timpului Falcon a luptat cu acel scut, dar asta este o poveste despre care nu am aflat nimic deocamdată. Şi totuşi, scutul lui Captain America a fost distrus în timpul luptei cu Thanos. Deci întrebarea noastră finală este: de ce bătrânul căpitan a adus scutul înapoi în prezent?

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.