Game Of Thrones

SPOILER | Ce semnifică flăcările verzi și calul alb de la finalul celui mai recent episod din „Game Of Thrones”?

Iată ce lucruri ne-au ridicat semne de întrebare în penultimul episod din „Game Of Thrones”?

Penultimul episod din Game of Thrones ne-a dat peste cap la propriu, iar principalul motiv a fost, evident, comportamentul lui Daenerys Targaryen, care a decis să ardă din temelii King's Landing. Oare poți să fii regină fără tron și fără supuși?

Totuși, pe lângă flăcările care au mistuit regatul lui Cersei, episodul a cuprins și câteva detalii care ne-au pus pe gânduri și pentru care am încercat să găsim un răspuns.

Ce a însemnat calul alb?

În ultima scenă din episodul „The Bells” și-a făcut apariția un cal alb, în mijlocul străzilor distruse de flăcările lui Drogon. Calul i-a apărut în cale Aryei Stark, care a reușit de asemenea să supraviețuiască în urma incendiului devastator. Fiind rănită, Arya a reușit să fugă cu calul din oraș, iar episodul ne-a lăsat cu un mare semn de întrebare. Care a fost de fapt semnificația „calului alb” și ce are de gând să facă Arya în ultimul episod?

Fanii au venit cu tot felul de teorii, conform cărora Arya ar reprezenta de fapt moartea. Ținând cont că Arya are o lungă listă de victime, încă din perioada în care se antrena pentru a deveni „omul fără chip”, se subînțelege de ce aceasta ar fi primit acest titlu. În plus, Arya este cea care l-a învins pe Regele Nopții și din câte se pare, aceasta va adăuga un nou nume pe lista ei.

Cât despre calul alb, fanii și-au amintit de o poveste din Biblie, în care sunt menționați Cei Patru Călăreți ai Apocalipsei, iar printre aceștia se află și Moartea, care vine călare pe un cal cenușiu.

Puse la cap la cap, aceste teorii ale fanilor ne dau de înțeles că Arya este de fapt „moartea”, care va veni călare pe un cal cenușiu, pe drumul pustiu, pe care Daenerys l-a creat în momentul ei de furie supremă.

Flăcările verzi, planul ascuns al lui Cersei?

În momentul în care Daenerys a dat foc întregului oraș, în timpul incendiului au izbucnit și o serie de explozii cu flăcări verzi, care ne-au adus aminte de planul diabolic al lui Cersei, din al șaselea sezon.

Focul sălbatic este un lichid ușor inflamabil care poate poate stârni un incendiu de la cea mai mică scânteie. În momentul în care acest lichid ia foc, flăcările sale sunt verzi, așa cum am văzut și în sezoanele anterioare din „Game Of Thrones”. Prima dată când am văzut acest fenomen a fost în sezonul 2, când Stannis Baratheon a vrut să cucerească King's Landing cu ajutorul flotei sale. Din nefericire, navele sale au fost distruse de explozia focului sălbatic. Apoi, flăcările verzi au reapărut în peisaj, la finalul sezonului 6, când Cersei a folosit focul sălbatic ca să-și distrugă toți dușmanii politici, aflați în Marele Sept al lui Baelor. 

În trecut, Aerys II Targaryen, cunoscut drept The Mad King, a avut în plan să distrugă King's Landing folosind de asemenea focul sălbatic. Acesta se temea că va fi prins de armata lui Robert Baratheon, așa că pusese la cale un plan diabolic pentru a-i omorî pe toți – atât pe cei nevinovați, cât și pe cei aflați în armata inamică. Acesta nu a mai apucat să-și ducă la capăt planul, deoarece Jaime l-a omorât, reușind să salveze astfel orașul.

Acum, întrebarea este următoarea: Cersei Lannister a pus intenționat focul sălbatic în anumite puncte ale orașului? Voia cumva să distrugă tot, în cazul în care ar fi fost prinsă?  Ce-i drept, Cersei știa că nu mai are scăpare din Fortăreața Roșie, văzând cât de puternică este adversara sa. Așa că cel mai probabil, Cersei avea de gând să distrugă orașul,  însă Dany i-a luat-o înainte, arzând toate străzile din King’s Landing, cu ajutorul lui Drogon.

Există și posibilitatea ca exploziile să se fi produs din cauza urmelor de lichid rămase de-a lungul anilor, iar Dany să fi fost doar „scânteia” care a dus la izbucnirea marelui incendiu.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.