Kiss FM x SocialWeb.ro

5 trucuri pentru Instagram Story-uri și mai cool

Uite cum poți să îți faci Story-urile de pe Instagram mai interesante!

Instagram a devenit în timp una din cele mai iubite aplicații. Feed-urile au devenit tot mai organizate vizual, iar Story-urile tot mai creative. Și fiecare încearcă să facă Story-uri tot mai cool, care să atragă atenția. Însă poți apela la câteva trucuri pentru a face Story-uri cool, folosindu-te de tool-uri disponibile în aplicație. Și îți dezvălui trucurile mai jos.

Înainte să te gândești că nu ai nici un motiv să lucrezi atât de mult să faci Story-uri cool, trebuie să îți amintesc despre Instagram Highlights, care te ajută să păstrezi disponibile Story-urile pentru mai multe de 24 de ore.

Dar hai să îți arăt trucurile care te pot ajuta să faci Story-uri mai cool pe Instagram.

  1. Cum poți folosi orice culoare dorești

Știi că atunci când vrei să folosești tool-uri pentru desenat sau text, alegi de obicei din cele oferite de Instagram. Nu-i așa?

Ei bine, dacă ții apăsat pe una din culori ți se deschide întreaga paletă cromatică și ținând degetul apăsat poți alege ORICE nuanță dorești. Orice nuanță!

  1. Cum faci fundal colorat cu orice culoare dorești

Acum că ți-am arătat cum poți să scrii / desenezi cu orice nuanță dorești, hai să îți mai arăt un truc. Există momente când vrei să faci un Story doar cu text. Sau vrei să faci fundal colorat de o anumită culoare peste care să pui alte elemente.

Întâi și întâi, trebuie să faci o poză. La orice. Chiar absolut orice!

Te duci pe iconița de pictat. Alegi culoarea pe care o dorești pentru fundal. Vezi că poți aplica trucul menționat mai sus și să alegi orice nuanță dorești. Apoi te duci în orice zona liberă din Story și ții apăsat ecranul. După care întregul ecran se va ”umple” cu acea nuanță.

Dai click pe Done în dreapta sus. După care poți face ce dorești!

  1. Text colorat

Acum să trecem la text. Mai exact îți arăt cum poți face text care să atragă atenția. Deja toată lumea folosește aceleași fonturi cu fundal oferite de Instagram. Dar tu poți face ceva și mai cool. Atrage atenția asupra textului colorându-l în diferite stiluri. Poți ori să îl faci în toate nuanțele cu trece de la o literă la alta. Sau poți face același efect folosind o singură culoare. Sau poate vrei să faci fiecare literă de altă culoare.

E un truc ce necesită mai mult antrenament, dar folosindu-l mai des îți va fi tot mai ușor să îl folosești.

Pentru o mai bună înțelegere îți recomand să te uiți la video pentru că ai nevoie de ambele mâni: cu degetul de la o mână ai grijă de text, apoi cu celalalt trebuie să alegi culorile.

  1. Text în relief sau cu umbre

O modalitate mai curată de a atrage atenția asupra unui text e să îi creezi efectul de text în relief.  E mult mai ușor de realizat decât cel menționat anterior. Eu îți recomand să le folosești pe amandouă și să folosești stilul potrivit pentru fiecare Story. În funcție de ce vrei să comunici în Story, poți face un text mai colorat sau mai... reliefat.

Pentru a face un text în relief trebuie să folosești tool-ul de text. Scrii textul respectiv de 2 ori. Pe unul îl faci alb, iar pe celălalt în ce culoare dorești. Poate fi negru, dar poate fi și portocaliu, de exemplu. Depinde ce culoare ai pe fundal. Ideea până la urmă e să se vadă și să iasă în evidență.

  1. Cum răspunzi la mai multe întrebări într-un singur Story

Am păstrat pentru final trucul wow și foarte util pentru Story-ul în care folosești sticker-ul Questions. Știi sticker-ul Questions? Acela prin intermediul căruia followerii îți pot scrie diverse lucruri. E folosit și pentru sesiunile AMA (Ask Me Anything, în română înseamnă Întreabă-mă orice) și așa followerii tăi te pot întreba tot felul de lucruri, iar tu le poți răspunde.

Alții în schimb îl folosesc pentru a strânge sfaturi, propuneri de tot felul și tot așa.

Dacă îl folosești pentru a strânge întrebări. Și întrebările se repetă, dar nu vrei să faci spam cu prea multe Story-uri care răspund la aceeași întrebare, poți include mai multe stickere într-un singur Story. În mod clasic, Instagram te lasă să răspunzi unei singure întrebări.

Dar folosind opțiunea de Save a unui Story poți include foarte ușor mai multe stickere din acelea. Tot în video-ul de la început îți arăt exact cum faci asta.

Sper că ți s-au părut utile trucurile și că le vei folosi să faci Story-uri și mai cool!

Și nu uita, dacă mai știi și alte trucuri sau ai sugestii de alte articole, îmi poți scrie mesaj pe pagina de Facebook Kiss FM.

Tot mai mulți suntem conectați la internet. Dar e important să știi cum să folosești tot ce îți oferă internetul. Și să fii la curent și cu noutățile. De aceea am lansat secțiunea Kiss FM x SocialWeb.ro, unde Cristina Avădănei (Social Media Manager la Kiss FM și fondator SocialWeb.ro) îți arată în fiecare săptămână cum să te descurci mai bine pe internet. Cristina lucrează din 2006 în online, iar social media nu i-a mai dat pace din 2009.

Dacă vrei să știi mai multe despre social media și internet, intră și pe SocialWeb.ro. Plus urmărește video-urile postate pe canalul de YouTube SocialWeb.ro.

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.