Cool Stuff

Jamie Oliver, în faliment. Cum s-a prăbușit brusc imperiul bucătarului englez!

Jamie Oliver, la un prag de a ajunge în faliment. Ce s-a întâmplat cu restaurantele sale?

Cu siguranță ai urmărit până acum emisiunile lui Jaime Oliver și ai vrut să îi încerci rețetele măcar o dată, pentru a-ți testa talentul culinar. Supranumit și „Naked chef”, Jaime Oliver este cel mai cunoscut bucătar din Marea Britanie, datorită rețetelor sănătoase pe care le-a conceput. Acesta a vândut peste 40 milioane de cărți de bucate în întreaga lume și este nelipsit din emisiunile TV.

Celebrul bucătar britanic a profitat de succesul pe care l-a avut la nivel internațional și și-a creat în timp un adevărat imperiu de restaurante. Afacerile sale au mers bine câțiva ani, însă acum, Jaime Oliver se află în faliment. Lanțul său de restaurante a trecut în administrarea companiei KMPG, care a anunțat că 22 de restaurante dintre cele 25 au fost închise. În urma acestei măsuri, peste 1.000 de persoane și-au pierdut locul de muncă. Totuși, restaurantele internaționale și cele două care se aflau în aeroportul Gatwick - Jamie's Italian şi Jamie Oliver's Diner, își vor continua activitatea.

Datorii de aproape 50 milioane de euro

Problemele administrative au apărut încă din februarie anul trecut, când 12 dintre restaurantele sale au fost închise și conform documentelor, la acel moment, firma avea datorii în valoare de 41.5 million de lire către mai mulți creditori. Planurile lui Jamie de a repune pe picioare afacerea, au eșuat, iar spre final, bucătarul nu a putut să mai facă față datoriilor și chiriilor în creștere. 

Talent, pasiune sau afacere?

Talentul pentru gătit nu s-a regăsit și în administrarea afacerii, însă conducerea a fost preluată de sora lui Oliver și de soțul ei. Faimosul bucătar a fost nevoit să renunțe la studii la 16 ani din cauza dislexiei de care suferă și astfel, s-a concentrat pe pasiunea sa. 

Cât costa o masă în restaurantul lui Jaime Oliver?

Te întrebi care erau prețurile într-unul dintre restaurantele celui mai cunoscut bucătar-șef? Putem să îți spunem că o foccaia cu usturoi costa în jur de 4.50 lire, iar pentru o porție de paste plăteai în jur de 15.30 lire.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.