Kiss FM x SocialWeb.ro

Cum găsești o poză publicată pe Instagram acum un an (sau mai mult)

Uite cum poți să găsești o poză publicată pe Instagram acum 1 an (sau 2, 3 etc)!

La începutul anului, unii utilizatori de Instagram au primit o nouă notificare prin care erau anunțați că în urmă cu exact 1 an / 2 / 3 au postat o poză. Între timp a început să apară la tot mai mulți utilizatori. Însă, eu am depistat o problemă la această notificare. Poate o am doar eu, dar m-am gândit că ar fi util să îți arăt cum să găsești poza pe care ai publicat-o acum 1 an, 2, 3 etc. fără să aștepți notificarea.

Toate opțiunile de amintiri care sunt acum disponibile pe Facebook și Instagram au fost inspirate de Timehop. E o aplicație pe care am descoperit-o acum câțiva ani. Ce are special aplicația? Conectezi la ea toate conturile tale din social media și în fiecare zi adună tot ce ai postat tu vreodată în ziua respectivă pe toate conturile. Unde e cazul și unde ai făcut postări.

După ce am descoperit aplicația asta, a lansat și Facebook – Memories. Îți apar în partea de sus a feed-ului în fiecare zi și poți să vezi ce ai publicat în acea zi de-a lungul anilor, plus cu ce persoane ai devenit prieten în acea zi.

Iar acum a venit momentul ca Instagram să lanseaze o opțiune de acest fel. Doar că eu am o problemă cu notificarea din Instagram. Nu știu dacă e doar la mine, dar eu primesc notificarea foarte târziu, seara de cele mai multe ori.

Daaaar am descoperit cum poți să găsești dacă ai avut sau nu postare în ziua respectivă în trecut fără să stai să aștepți notificarea de la Instagram.

Deschizi aplicația Instagram și intri în profilul tău. Deasupra datelor tale ai o iconiță ca un ceas cu săgeată. Pe Android e în partea dreaptă.

Dai click pe iconiță și în partea de jos, sub toate Story-urile postate de tine de-a lungul timpului ar trebui să ai o nouă secțiune – Memories.

Atenție! Dacă nu ai nimic acolo, înseamnă că acum un an / 2 / 3 nu ai postat nimic în ziua respectivă. Eu îți arăt acum cum arată când ai o postare din trecut.

Dacă ai o poză publicată în trecut în acea zi, îți apare acolo, iar în dreapta pozei ai un buton Share. Dai click pe el.

Apoi, această postare o poți distribui în Story. Pe lângă poză îți va apărea și un sticker, pe care dacă dai tap îți va mai aparea un model. Poți să renunți de tot la sticker-ul cu dată dacă vrei: îl ții apăsat și îl muți spre iconița cu coș de gunoi care îți apare în partea de jos.

Dacă dai tap pe poză, la fel, ți se va schimba modul în care arată. Dacă preferi să îți apară numele și textul din descrierea pozei sau preferi să fie doar poza și discret scris numele de utilizator.

Și apoi îl postezi ca orice alt Story.

E utilă opțiunea mai ales pentru cei care sunt activi pe Instagram. E așa fun să vezi ce făceai în acea zi acum 1 an sau 2. Uneori sunt poze și amintiri pe care îți dorești să le distribui. Alteori realizezi că acum faci poze mai bune ca acum 2 ani.

Oricum ar fi sper că ți-a fost util tutorialul și că te-am ajutat să mai rezolvi o enigmă a aplicației Instagram.

BONUS! Îți arăt cum să ascunzi o postare pe Instagram fără să o ștergi și fără să pierzi like-urile & comentariile.

Tot mai mulți suntem conectați la internet. Dar e important să știi cum să folosești tot ce îți oferă internetul. Și să fii la curent și cu noutățile. De aceea am lansat secțiunea Kiss FM x SocialWeb.ro, unde Cristina Avădănei (Social Media Manager la Kiss FM și fondator SocialWeb.ro) îți arată în fiecare săptămână cum să te descurci mai bine pe internet. Cristina lucrează din 2006 în online, iar social media nu i-a mai dat pace din 2009.

Dacă vrei să știi mai multe despre social media și internet, intră și pe SocialWeb.ro. Plus urmărește video-urile postate pe canalul de YouTube SocialWeb.ro.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.