neversea

Ce artiști români urcă pe scena de la NEVERSEA

Cu siguranță ești nerăbdător să îi vezi pe Sean Paul, Jessie J sau DJ Snake, dar iată lista artișilor români care vor urca pe scenă!

Kiss FM este radioul distracției de la Neversea! Ești pregătit pentru cea mai tare experiență din această vară? Noi te ținem la curent cu cele mai tari lucruri despre festivalul tău preferat la malul mării!

Mai este foarte puțin până la Neverea și organizatorii au dezvăluit, de curând, lista completă a artiștilor. Pe lângă headlinerii internaționali, așteptați cu sufletul la gură, se numără și artiști români, care vor concerta pe toate cele 4 scene ale festivalului.

Cu siguranță ești nerăbdător să îi vezi pe G-Eazy, Sean Paul, Jessie J sau DJ Snake, dar iată lista artiștilor români care vor urca pe scenă!

1. Inna

Inna este una dintre cele mai cunoscute artiste la nivel internațional. Cântăreața susține concerte în întreaga lume și participă la evenimente, alături de nume mari ale industriei muzicale precum Jay-Z sau Beyonce. În ceea ce privește vizualizările de pe Youtube, Inna a reușit să depășescă doi dintre artiștii principali de la Neversea 2019. Cu peste 4 miliarde de vizualizări, îi surclasează pe Sean Paul, Jessie J, Justin Timberlake, Thalia, Avril Lavigne, Lana del Rey, Red Hot Chili Peppers, Kygo și Kanye West.

2. Delia

Prezentă în peisajul muzical de peste 20 de ani, Delia a reușit să se mențină în atenția publicului. Jurata X Factor și IUmor, a reușit să se adapteze trendurilor atât în ceea ce privește piesele, cât și stilul vestimentar. Din 2015, ea susține concerte anuale la Sala Palatului, așa că antrenamentul pentru Neversea a fost asigurat. Concertele sunt conceptuale și își plimbă fanii prin timp de la „Vino la mine”, până la hiturile actuale.

3. The Motans

Cariera lui Denis, solistul The Motans, a început recent, în anul 2015, însă a avut o ascensiune foarte rapidă. Denumirea trupei își are originile în visurile lui Denis, care timp de 7 ani, visa doar motani și pisici. Se pare că solistul a interpretat aceste vise ca pe un semn, a renunțat la job-ul în maketing pe care îl avea și și-a urmat visul din copilărie. El a povestit într-un interviu că după lansarea trupei, visele au dispărut complet.

4. Paul Damixie

Ascuns în spatele remixurilor sale, Paul Damixie este unul dintre cei mai de succes DJ români. Paul a fost DJ-ul unuia dintre cele mai de succes proiecte din Romania, Radio Killer. De asemnea, Paul este cel care a transformat hit-ul lui Adele, „Hello”, într-un adevărat imn house, ce a devenit cunoscut în întreaga lume. Remix-ul are aproape 1 milion de căutări pe Shazam, nenumărate vizualizări pe YouTube și s-a clasat pe primul loc în topurile internaționale. Propria piesă „Get Lost”, a intrat în top 10 cele mai difuzate piese din România și a cucerit piața muzicală din Statele Unite.

5. Manuel Riva

Îți mai amintești de „Pentru inima ta” sau „Cântecul meu” care răsunau în boxele casetofoanelor în anii 2000? În spatele lor era Manuel Riva, alături de Anamaria Ferentz and Vik, sub numele trupei „Demo”. Din 2008, artistul a început proiectul DeepCentral, cu Doru Todotuț solist al trupei, iar colaborarea lor cu Delia a ajuns pe locul 1 în topurile muzicale. În 2017, el a deschis festivalul Untold, iar colaborarea lui din 2018, cu Alexandra Stan, a devenit hitul Neversea. Și anul acesta, el se întoarce pe scena de la malul mării.

6. Alex Parker

Alex Parker este cel mai tânăr producător al momentului. El a debutat în 2016 cu single-ul „Tropical Sun”, cu un sound electro, care rupe tiparele genului. Tânărul producător studiază pianul de la vârsta de 6 ani și la 13 ani a fondat o trupă de rock. A experimentat și alte stiluri muzicale precum Rock, Blues, Jazz sau muzica clasică, dar la 16 ani a descoperit muzica electronică și a hotărât că i se potrivește cel mai bine.

7. Guess Who

Guess Who este unul dintre cei mai reprezentativi artiști ai peisajului hip-hop românesc actual. El a debutat în 1999, alături de prietenul lui, Zekko și au câștigat vizibilitate datorită colaborărilor cu Spike sau Paraziții. Trupa nu a rezistat, așa că artistul a pornit proiectul solo, care i-a dus foarte multă recunoștere. În anul 2010, Guess Who a câștigat premiul de „Cel mai bun artist hip-hop”. Ascensiunea artistică și trecerea lui în mainstream i-a deranjat pe vechii lui prieteni de la Paraziții, care au încheiat orice colaborare cu acesta. Sperăm că și-au rezolvat probleme, pentru că în vară, se vor întâlni pe scena Neversea.

8. Grasu XXL

Grasu XXL, o emblemă a rapp-ului românesc, cântă de la vârsta de 14 ani, provenind dintr-o familie cu tradiție in domeniu. Problemele întâmpinate în găsirea unei case de producție l-au detereminat să își înființeze propria afacere. Așa că, în 2007, a apărut Okapi Sound, alături de alți câțiva prieteni, printre care se numără și Guess Who. Muzica lui se remarcă prin mesajul social de impact și prin ingeniozitatea cu care reușeste să combine diverse stiluri. Ceea ce este de înțeles având în vedere că printre artiștii lui preferați se numără și Stevie Wonder sau George Benson.

9. Paraziții

Cheloo, Obladon și Freakadadisk, adică Paraziții, se numără printre fondatorii hip hop-ului românesc, trupa fiind înființată în 1993. Felul în care ei reușesc să transmită mesajele sociale, i-a făcut să supraviețuiscă în peisajul muzical, chiar dacă au lansat și albume solo. Un lucru mai puțin știut este că Paraziții este prima trupă de rap din România, care apare pe soundtrack-ul unui film străin. În urma unor emisiuni dedicate scenei hip-hop, trupa a atras atenția casei de film "Lotus Film" din Viena, pentru realizarea coloanei sonore a filmului NORDRAND.

10. CTC

Dacă CTC te trimite cu gândul la Controlul Tehnic de Calitate, ei bine, chiar de acolo s-au inspirat în alegerea numelui trupei. Dincolo de un nume ușor de pronunțat, CTC se poate interpreta și ca o metaforă a misiunii trupei, de a livra muzică de calitate. CTC a fost fondată în 1999, însă de atunci componența trupei s-a mai modificat. După o scurtă perioadă petrecută în umbră, lansarea albumului solo al lui DOC, din 2010, readuce trupa în prim plan. Unde a rămas până acum și nu trebuie să ratezi ocazia de a-i vedea pe scena Neversea 2019.

Kiss FM is The Sound of UNTOLD & NEVERSEA! Are you ready for the best experience this summer? See You There!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.