Kiss FM x SocialWeb.ro

Cum blochezi și deblochezi pe cineva pe Instagram

Uite cum poți să blochezi pe cineva pe Instagram! Și dacă te împaci cu persoana, poți să o și deblochezi!

În viața reală interacționăm constant unii cu alții. Unii oameni ne plac, alții... mai puțin. Ei bine, așa e și în online, unde poți bloca persoanele care te agasează sau cu care te-ai certat. Așa că azi îți arăt cum poți să blochezi pe cineva pe Instagram, dar și cum să-l deblochezi. Deh, poate te împaci cu persoana aia, mai ales dacă o cunoști.

Primul pas e să deschizi aplicația Instagram. Poți bloca pe cineva fie prin aplicație, fie prin site.

Apoi, te duci pe contul pe care dorești să îl blochezi. Și cauți în dreapta sus iconița cu 3 puncte. Iar din meniul care se deschide alegi opțiunea de Block sau Blochează.

Îți va apărea o fereastră unde confirmi că vrei să blochezi acel cont.

Acum, la un moment dat, e posibil să vrei să vezi lista conturilor cărora le-ai dat block. Să recapitulezi cine te-a supărat.

Pentru asta te duci pe contul tău. Te duci la Settings (dai click pe iconița cu 3 linii din dreapta sus și apoi pe Settings).

După aceea, dai click pe Blocked Accounts. Aici vei găsi întreaga listă de conturi cărora le-ai dat block.

Apoi pentru a debloca pe cineva pe Instagram, intri în lista asta cu conturile blocate (cea mai de sus). Dai click pe contul pe care dorești să-l deblochezi.

Ți se va deschide profilul contului respectiv. În dreapta pozei de profil, vei vedea un buton Unblock.  E suficient să dai click pe acel buton și apoi să confirmi că dorești să deblochezi.

E o funcție utilă. Mai ales pentru momentele în care simți nevoia să pui punct unei interacțiuni... insistente. Atenție însă cu abuzul ei. În special când e vorba de persoane cu care interacționezi și în viața reală. Dacă vă jucați prea mult cu funcția asta de blocare și mai ales dacă e din ambele direcții, vă puteți bloca conturile permanent.

E bine să încercați să țineți în frâu impulsurile. În general. Vorbele spuse la furie pot răni mult și pentru mult timp. Impulsul de a bloca o prietenă cu care nu ești de acord pe moment, te poate costa o prietenie. Pentru că da, persoana respectivă va ști că a fost blocată. Pentru ea contul tău încă există, dar nu mai vede pozele tale, reperele, story-urile.

Sper că v-a fost util și tutorialul de azi și nu uitați că îmi puteți propune subiecte. Dacă aveți dileme puteți să îmi scrieți un mesaj pe pagina de Facebook Kiss FM.

Tot mai mulți suntem conectați la internet. Dar e important să știi cum să folosești tot ce îți oferă internetul. Și să fii la curent și cu noutățile. De aceea am lansat secțiunea Kiss FM x SocialWeb.ro, unde Cristina Avădănei (Social Media Manager la Kiss FM și fondator SocialWeb.ro) îți arată în fiecare săptămână cum să te descurci mai bine pe internet. Cristina lucrează din 2006 în online, iar social media nu i-a mai dat pace din 2009.

Dacă vrei să știi mai multe despre social media și internet, intră și pe SocialWeb.ro. Plus urmărește video-urile postate pe canalul de YouTube SocialWeb.ro.

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.