Kiss Music News

FOTO | Zece ani de la moartea lui Michael Jackson. Iată zece imagini importante din cariera sa!

Iată zece imagini spectaculoase din cariera lui Michael Jackson!

Astăzi se împlinesc 10 ani de la moartea lui Michael Jackson, artistul care a fost supranumit Regele Muzicii Pop. Michael Jackson a decedat la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac, provocat de un amestec de medicamente, calmante și antidepresive. Artistul a lăsat în urma sa o carieră fabuloasă, care din păcate a fost marcată de scandaluri și controverse legate de stilul său de viață excentric. Totuși, dincolo de toate aceste probleme, impactul muzicii sale continuă să se facă resimțit.

Michael Jackson și-a făcut debutul muzical în 1964, alături de frații săi, în trupa Jackson 5, fiind de altfel și cel mai tânăr membru al formației. Artistul și-a început cariera solo în 1971, în timp ce încă era membru al formației, însă succesul a venit odată cu albumul „Thriller”, care rămâne în continuare cel mai vândut album din toate timpurile.

Michael Jackson este unul dintre puținii artiști care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Printre alte realizări se numără și 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „ cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards), 17 single-uri no. 1 în Statele Unite și vânzări de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai vânduți artiști din istorie.

Foto: Guliver/GettyImages

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.