Smartfriend

Ce artiști s-au îmbogățit în urma turneelor din acest an!

Unii dintre artiști au reușit să strângă mici averi, în urma turneelor din 2019!

Se numără printre cei mai îndrăgiți artiști din lume și reușesc să umple stadioane, în turneele lor. Anul acesta, mulți dintre ei au strâns mici averi, în urma concertelor. Publicația „Pollstar” a realizat un nou top al câstigurilor artiștilor din turneele internaționale, obținute din vânzările biletelor.

Iată care sunt cei mai îndrăgiți și înstăriți artiști ai anului!

1. Elton John

Turneul „Farewell Yellow Brick Road” este încă în desfășurare și până la final va însuma 300 de concerte internaționale. A debutat în Pennsylvania, pe 8 septembrie, anul trecut și a continuat în S.U.A., Canada și apoi, în Europa. Turneul marchează finalul carierei artistului. Așa cum declara într-un interviu, el a ales să se retragă pentru a petrece mai mult timp alături de copiii lui. Turneul nu a ajuns la final, însă până acum câstigul artistului este estimat la 82,6 milioane de dolari.

2. Pink

Pink a avut un început de an în forță, cu lansarea unor piese noi și un tuneu internațional în desfășurare. Artista este obișnuită să își petrecea timpul pe drumuri, iar turneul din 2013, i-a adus locul 3 în topul câștigurilor obținute din vânzarea biletelor. Atunci ea a ajuns la suma de 147,9 milioane de dolari. „Beautiful Trauma World Tour” este al șaptelea tuneu al ei, pentru promovarea celui de-al șaptelea album, cu același nume. Turneul se va termina în toamnă, dar până acum Pink a reușit să strângă aproximativ 81,8 milioane de dolari. Totuși, până la final, are șanse să ocupe prima poziție, în acest top.

3. Justin Timberlake

Nici Justin nu este departe de cei de pe locurile întâi și doi. Dintre cei trei artiști, turneul lui Justin, „The Man of the Woods” este singurul care a ajuns la final. Așadar, în urma acestuia, artistul a ajuns la suma estimată de 75,5 milioane de dolari, doar din vânzarea biletelor. Chiar dacă are la dispoziție toată tehnologia din lume, artistul a creat un adevărat foc de tabără în cadrul concertului de la Air Canada Centre.

4. Ed Sheeran

Următorul artist pop care apare în top este Ed Sheeran, cu turneul „Divide Tour” La suma de 63,6 milionae de dolari, obținută până acum, am contribuit și noi. Pentru că în această seară ne întâlnim cu el pe Arena Națională și așteptăm cu nerabdare să vedem surprizele pe care ni le-a pregătit artistul! Detalii despre program și reguli de acces, găsești aici!

5. Cher

Nu putea să lipseacă din acest top, nici „regina muzicii pop”. La cei 73 de ani ai săi, artista susține cel de-al șaptelea turneu internațional „Here We Go Again”. După o pauză de 14 ani, Cher chiar a revenit și turneul, încă în desfășurare, i-a adus aproximativ 48,7 milioane de dolari.

6. Michel Buble

După ce fiul lui a fost diagnosticat cu cancer, Buble a luat o pauză de la viața lui de artist. Totuși, într-un interviu acordat anul trecut pentru Billboard, el a anunțat că va începe un nou turneu: „O să mă întorc într-o lume, care are mare nevoie de dragoste, romantism și zâmbete”. Într-adevăr, artistul a reușit să le ofere fanilor lui fix ceea ce și-a propus, în turneul lui „An Evening With Michael Buble”. Artistul a fost recompensat cu o sumă de aproximativ 48,8 milioane de dolari.

7. Ariana Grande

„Sweetener World Tour” este cel de-al patrulea turneu al artistei. Turneul a primit o mulțime de review-uri pozitive și are tot ce îi trebuie: hit-uri, emoții, dramă și look-uri reprezentative. Punctul maxim al emoțiilor a fost atins în timpul concertului de la Pittsburgh, orașul natal al rapper-ului Mac Miller. Artista i-a adus un tribut fostului ei iubit. În timpul piesei „Raindrops (An Angel Cried)”, ea a început să plângă și i-a fost aproape imposibil să ducă piesa până la final. Turneul i-a adus artistei, în plus, aproximativ 38 milioade de dolari.

8. Shawn Mendes

Shawn Mendes a reușit să ajungă dintr-un cântăreț de cover-uri, unul dintre cei mai apreciați artiști ai momentului. Single-ul „Stitches” a ajuns rapid pe locul întâi, în topurile muzicale și a devenit primul lui hit. Actualul turneu se va termina la finalul acestui an, dar până acum, artistul a reușit să vândă bilete în valorare de 25,6 milioane de dolari.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.