Kiss Music News

Care sunt cele mai influente personalități din 2019

Ce îi leagă pe Cardi B, Donald Trump sau ducii de Sussex!

Pentru al cincilea an la rând, revista „Time” a realizat o listă a celor mai influente persoane publice, pe care tocmai a publicat-o. Lista conține deopotrivă muzicieni, politiceni, activiști, adică în general, oameni cu o mare putere de influență. Pentru a realiza lista, redactorii revistei au evaluat impactul global pe care îl au vedetele pe rețelele de socializare și capacitatea acestora de a genera știri.

Iată o listă cu cele mai influente celebrități:

Lil Nas X

Dacă numele nu îți este cunoscut, cu siguranță versul „I'm gonna take my horse to the old town road”, te ajută să îți dai seama despre cine este vorba. Rapper-ul a devenit cunoscut inițial pentru meme-urile postate pe contul de Twitter. Actualul hit „Old Town Road” a fost lansat la finalul anului 2018 și a luat amploare, fiind coloana sonoră a provocării #yeehaw, de pe aplicația Tik Tok. La scurt timp, piesa a fost scoasă din Billboard’s Hot Country, ceea ce a generat controverse în legătură cu excluderea artiștilor de culoare. Totuși, Lil Nas nu a renunțat la piesă. După înregistrarea remixului, alături de Billy Ray Cyrus, aceasta a condus topul Billboard Hot 100 și a devenit una dintre cele mai difuzate melodii. De asemenea, artistul a continuat să fie în prim-plan, după ce recent, acesta a declarat că este gay.

Donald Trump

Probabil, nu mai este un secret pentru nimeni că președintele Statelor Unite este foarte activ pe contul lui de Twitter. Anul acesta, pe 1 mai, Trump a postat, nu mai puțin, de 84 de tweet-uri. Dincolo de postările lui care generează comentarii, acestea devin și material pentru mass-media. Așadar, președintele S.U.A. este peste tot, ceea ce îl ajută să aibă o prezență online mult mai mare decât rivalii lui.

BTS

Trupa de sud-coreeni a devenit rapid una dintre cele mai de succes din ultimul timp. Comunitatea lor, numită ”ARMY”, este foarte activă pe rețelele de socializare, unde apreciază mereu conținutul trupei BTS. „Armata” de fani a reușit să plaseze BTS pe locul 1 în Billboard’s Social Artist, doi ani la rând. Totodată, clipul piesei “Boy With Luv”, a ajuns la 75 milioane de vizualizări, în doar 24 de ore, de la lansare. Mai nou, grupul are propriul joc, în care fanii pot fi managerii trupei.

Ariana Grande

Ariana Grande nu era nevoită să lanseze un al doilea album la doar două luni după câștigarea unui Grammy pentru albumul "Sweetener". Însă, a făcut-o! Și în acest mod, în luna februarie a acestui an, a reușit să ocupe primele trei locuri ale topului Billboard Hot 100, fiind prima artistă care a ajuns la această performanță, după Beatles. Desigur, acest lucru s-a datorat și activității de pe Twitter, aceasta devenind artista cu cei mai mulți urmăritori din industria muzicală.

Meghan Markle și Prințul Harry

Familia regală este caracterizată de reguli stricte, așa că este de înțeles agitația care s-a creat când Meghan și Harry și-au deschis contul de Instagram. Cei doi au reușit să atingă și un record. Contul a ajuns la un milion de urmăritori în doar șase ore de la înființare. Pe Instagram, Meghan și Harry prezintă  cauzele pe care le susțin, dar și imagini din cadrul familiei regale. De asemenea, ei folosesc contul pentru a genera știri, așa cum s-a întâmplat și când au dezvăluit numele copilului lor.

Cardi B

Poate că mulți nu o consideră pe Cardi B un exemplu de urmat, însă statisticile i-ar putea contrazice. Contul de Instagram al artistei a ajuns la 47 de milioane de fani, având în vedere ascensiunea carierei ei, din ultimii ani. Însă, cu toate aceste schimbări, prezența online a acesteia a rămas aceeași. De la imagini din concerte, până meme-uri de pe covorul roșu și păreri politice, artista postează tot ce simte. În luna ianuarie, Cardi a postat un clip în care îi critica opiniile lui Donald Trump, legate de construirea zidului. Clipul a devenit viral și chiar a ajuns în atenția senatorilor Chris Murphy și Brian Schatz , care au dezbătut public dacă ar trebui să răspundă în același mod. Cardi a rămas fără răspuns, dar clipul a ajuns la 20 de milioane de vizualizări, pe Instagram.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.