Kiss FM x SocialWeb.ro

Instagram ascunde like-urile, iar tinerii își expun numarul de telefon

Instagram ascunde like-urile de la postări. În schimb tinerii trec pe cont business și își expun numărul de telefon.

Instagram a luat recent o măsură interesantă. A decis să ascundă numărul de like-uri de la postări. Adică tu nu mai vezi likeurile postărilor făcute de alți utilizatori. Măsura asta se exinde pe tot mai multe conturi. De ce a luat decizia asta? Pentru a reduce competiția și validarea pe care a ajuns să ne-o ofere numărul de like-uri.

Însă măsura luată de Instagram are consecințe. Grave din punctul meu de vedere.

Se pare că tinerii, din dorința de a vedea mai multe informații despre postările lor, își schimbă profilul din personal în business. Doar că schimbând tipul de profil, aceștia ajung să își expună numărul de telefon și chiar email-ul.

În articolul pe care l-am citit, apar câteva informații făcute publice de cercetătorul David Stier. El a analizat mai multe conturi ale tinerilor din mai multe țări și a ajung la concluzia că aproximativ 2 milioane de utilizatori de Instagram, cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, și-au făcut public numărul de telefon și/sau emailul. 2 milioane!

Acum eu nu știu de ce abia acum e pornirea asta de a avea mai multe informații despre postările tale și profilul tău de Instagram, dar expunerea datelor de contact e importantă. Și despre asta e articolul de azi.

Dacă îți muți contul de Instagram din personal în business ai grijă ce informații faci publice. Datele acelea de contact se pot modifica și chiar pot fi scoase de tot.

După ce îl treci pe cont de tip business, intri pe profilul tău și dai click pe Edit Profile. Și îți va apărea la un moment dat, Contect Option. Dai click pe opțiune.

Și aici poți pune emailul tău, numărul de telefon, locația și ai opțiunea de a adăuga un buton extra.

Dacă nu ai un business și un număr oficial, dedicat pentru asta, NU ÎȚI PUNE NUMĂRUL DE TELEFON PERSONAL ACOLO!

Poți inclusiv să scoți toate informațiile de acolo. Nu e obligatoriu să le treci acolo!

Află mai multe despre conturile business din clipul de mai jos. Îți arăt de la cum să îți transformi contul în unul business până la ce informații găsești în secțiunea Insights.

Aveți grijă de făceți public. Da, e grav să îți pui numărul de telefon pe internet. La fel cum e să îi dai cuiva parola la contul tău de Instagram. La fel cum e să nu îți activezi autentificarea în 2 pași!

Tot mai mulți suntem conectați la internet. Dar e important să știi cum să folosești tot ce îți oferă internetul. Și să fii la curent și cu noutățile. De aceea am lansat secțiunea Kiss FM x SocialWeb.ro, unde Cristina Avădănei (Social Media Manager la Kiss FM și fondator SocialWeb.ro) îți arată în fiecare săptămână cum să te descurci mai bine pe internet. Cristina lucrează din 2006 în online, iar social media nu i-a mai dat pace din 2009.

Dacă vrei să știi mai multe despre social media și internet, intră și pe SocialWeb.ro. Plus urmărește video-urile postate pe canalul de YouTube SocialWeb.ro.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.