Kiss FM x SocialWeb.ro

De acum e mai ușor să faci Story-uri cu muzică în Instagram și Facebook

Una din cele mai așteptate opțiuni din Instagram a devenit disponibilă în România!

Una din cele mai așteptate opțiuni din Instagram a devenit disponibilă în România. Nu mai trebuie să folosești alte aplicații și scurtături și editări. Sigur, poți continua dacă preferi să faci video-uri altfel, dar pentru restul există Instagram Music. Și Facebook Music pentru când faci Story pe Facebook.

Anul trecut, la finalul lunii iunie, Instagram a lansat opțiunea de a adăuga muzică în Story-uri. Un an și ceva mai târziu a devenit disponibilă și în România.

Dar ce e mai exact și cum o folosești?

Nu trebuie să pui muzică pe fiecare story de acum înainte. Dar când ocazia e potrivită sau ai un anumit subiect, poate merge să incluzi o anumită piesă pentru a face și mai cool story-ul.

Instagram Music

Există 2 moduri în care poți adăuga muzică într-un story și ți le explic detaliat mai jos.

Prima variantă e când știi deja ce melodie vrei să alegi. Dai click pe iconița cu aparat foto din stânga sus. Dai swipe stânga la meniul din partea de jos până ajungi la Music. Alegi piesa. Ori alegi din listă, cauți în funcție de gen sau mood. Sau dacă știi deja ce vrei, poți căuta piesa sau artistul în bara de căutare.

Dupa ce alegi piesa, selectezi ce porțiune din piesă vrei în story. Poți muta dreptunghiul respectiv de la stânga la dreapta până ajungi la porțiunea care îți place ție din piesă sau porțiunea potrivită pentru story-ul tău.

Apoi dai click pe dreptunghiul acela mic cu titlul piesei și trupa. Și aici ai un nou meniu care te ajută să personalizezi partea asta cu piesa.

Din bulina aceea colorată alegi ce fundal să aibă dreptunghiul cu numele piesei. Ai mai multe opțiuni de culori.

Apoi din opțiunile de jos poți alege între:

  • Să îți apară versurile pe măsură ce sunt cântate, cu dimensiuni diferite de font
  • Să apară ca și cum sunt scrise la mașina de scris (dacă ești așa de mic încât nu știi ce e aia, google it)
  • Îți apar câte 2 rânduri de text o dată
  • Apar mai multe rânduri cu versuri, dar sunt evidențiate cele cântate în acel moment

  • Dreptunghiul clasic pe care ți l-am arătat deja la început
  • Poză cu albumul și sub el sunt trecute titlul piese și numele trupei sau artistului

Culorile de care ți-am zis mai sus se aplică și la text.

Apoi dai click pe Done.

Dacă vrei să îi atașezi un link story-ului, vrei să mai pui gif-uri, texte sau alte nebunii, go ahead. După ce termini cu toate, îl postezi ca orice alt story.

Dacă ai deja poza sau video-ul pe care vrei să îl pui în story și vrei să îi adaugi piesă sau ai dat share unei postări în story sau orice altceva mai ai și nu mi-a trecut prin cap să-l menționez aici, atunci te duci pe iconița aceea cu smiley în forma aceea de pătrat. Acolo unde te duci să cauți gif-uri funny care să îți facă mai animat story-ul. Exact acolo te duci.

Doar că nu alegi gif, ci te duci pe iconița cu MUSIC. Apoi îți apare același meniu pe care ți l-am descris mai sus și urmezi aceiași pași.

Dacă vrei să ștergi o piesă aleasă și să pui alta, dai click pe Done, apoi o selectezi și o duci jos în coșul de gunoi. Ca orice alt element pe care vrei să-l ștergi. Sau apeși pe Cancel.

Facebook Music

Intră în aplicația Facebook (doar prin ea e disponibil meniul de opțiuni unde apare și Music). Alegi conținutul storyului –ori îl pui din telefon, ori îl faci pe loc.

Apoi te duci pe aceeași inconiță cu smiley face. Și din meniu alegi MUSIC.

Pe Facebook arată diferit. Ai o listă cu piese cunoscute acum. Deasupra ei ai criterii ca Love, Happy, Movie Soundtrack, SloMo și altele.

Și ai și bara de căutare dacă știi ce piesă vrei să pui. Apeși pe Add, butonul din dreptul piesei. După ce ai ales porțiunea de piesă care vrei să se audă la Story, apeși pe Done.

Și aici sunt mai multe modele de cum e afișată opțiunea Music în Story.

Și când e totul gata, apeși pe Share to Story.

Și pe Facebook poți adăuga din telefon poze sau video-uri și apoi să adaugi muzică.

Sper să aveți story-uri tot mai mișto și mai... muzicale!

BONUS: Descoperă 5 trucuri pe care le poți aplica în story-urile tale de pe Instagram!

Tot mai mulți suntem conectați la internet. Dar e important să știi cum să folosești tot ce îți oferă internetul. Și să fii la curent și cu noutățile. De aceea am lansat secțiunea Kiss FM x SocialWeb.ro, unde Cristina Avădănei (Social Media Manager la Kiss FM și fondator SocialWeb.ro) îți arată în fiecare săptămână cum să te descurci mai bine pe internet. Cristina lucrează din 2006 în online, iar social media nu i-a mai dat pace din 2009.

Dacă vrei să știi mai multe despre social media și internet, intră și pe SocialWeb.ro. Plus urmărește video-urile postate pe canalul de YouTube SocialWeb.ro.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.