Kiss Music News

INTERVIU | Catrinel Menghia - „America nu m-a speriat deloc, deși aveam 15 ani când am plecat din țară!”

Citește acum interviul nostru exclusiv cu Catrinel Menghia și află mai multe despre cariera ei de model și despre debutul în actorie!

Anul acesta, filmul „La Gomera” este propunerea României pentru nominalizările la Premiile Oscar din 2020, iar din distribuția filmului face parte și Catrinel Menghia, cunoscută acum sub numele de Catrinel Marlon. Rolul din acest film a fost o provocare pentru Catrinel, care ne-a dezvăluit mai multe despre întreaga poveste, pe care merită să o vezi în cinematografele din România!

”La Gomera” nu are stereotipul filmului românesc, este un film cu aer internațional. Știu că iubitorii de filme din România sunt atrași de blockbustere, însă lumea trebuie să știe că vorbim despre un film cu un subiect inedit, cu actori minunați – Rodica Lazăr și Vlad Ivanov. Avem de asemenea și un regizor spaniol, care interpretează un rol foarte interesant în acel film. Este un  mix de film noire-thriller-comedie. Este un film construit pe capitole, Tarantino style”, a povestit aceasta.

De pe coperta revistelor de modă, direct pe marile ecrane

Deși a debutat ca model la doar 15 ani, Catrinel Marlon și-a dezvoltat în timp pasiunea pentru fotografie, modă și artă, iar în urmă cu opt ani, a făcut primii pași spre industria cinematografică.

Provocarea cea mai mare a fost aceea de a juca în limba română. Eu mi-am început cariera de actriță în urmă cu opt ani, iar totul a pornit cu un scurtmetraj.  Apoi a apărut o propunere pentru un lungmetraj.

La început am refuzat oferta, deoarece nu am vrut să migrez spre actorie. Eu vin din zona modei și mereu am avut un mare respect pentru fiecare meserie începută și făcută bine. Așa că m-am gândit că nu pot să accept o asemenea provocare, doar pentru că sunt o femeie frumoasă. În străinătate li se oferă foarte ușor roluri fetelor frumoase, mai ales în filmele comerciale. Însă eu am un mare respect pentru actorii care au jucat teatru ani de zile și care muncesc din greu pentru a obține un rol într-un film”.

Catrinel Marlon ne-a dezvăluit că există o legătură puternică între personalitatea ei și cea a personajului pe care îl interpretează în filmul „La Gomera”.

Rolul meu este de dark lady, de femme fatale. În film trebuie să corup un polițist, pe Vlad Ivanov. Iar Gilda are o personalitate puternică, este o femeie inteligentă și conduce întreaga poveste. Este un personaj complex și mi-a plăcut. Este o femeie pusă în niște situații în care ne regăsim cu toții”.

Despre începuturile carierei de model

La doar  15 ani, Catrinel Marlon visa să devină o sportivă de succes, fiind îndrumată de tatăl ei spre atletism, însă în momentul în care a fost descoperită de o agenție de modele în Iași, viața ei s-a schimbat radical. A plecat în Statele Unite, unde a apărut în mai multe campanii, iar treptat, numele ei a devenit unul cunoscut în industria modei internaționale.

„America nu m-a speriat deloc, deși aveam 15 ani când am plecat din România!”

Sunt o fostă atletă, părinții mei și-au dorit foarte mult să devin campioana României, dar uite că a devenit sora mea. Mi s-a oferit să lucrez ca model în Iași, după ce m-a oprit pe stradă cineva de la o agenție. Apoi am plecat la București, tatăl meu nu a fost de acord. Totuși au fost primii mei bani câștigați și mi-a plăcut faptul că puteam să îmi ajut familia. Am văzut-o ca pe o meserie, iar în timp am ajuns să iubesc moda.

Am plecat, a fost greu, până la 18 ani m-am tot plimbat prin diverse țări. În ultimii ani am venit doar la teze și la examenul final și am schimbat mai multe școli, pentru că nimeni nu accepta că eram mai mereu plecată. Totuși, am fost mereu o fată naturală, nu veneam niciodată machiată la școală, eram cea mai simplă, însă cadrele didactice erau deranjate de vizibilitatea mea în media, tot apăream prin reviste, ziare, aveam campanii pentru firme de costume de baie. Și din cauza aceasta am tot schimbat școlile”.

Concurența din industria modei

Înainte, dacă te nășteai sub un nume important îți purtai crucea în spate, pentru că știai că niciodată nu o să poți ajunge la fel de celebru precum părintele tău. Era o presiune mult prea mare! Pe atunci era foarte greu, însă astăzi dacă ai părinți celebri, ești automat cineva cunoscut de la naștere.

Tinerele din ziua de azi trebuie să știe că este o concurență foarte mare în industrie și că nu trebuie să fii doar frumoasă. Nu mai este moda de pe vremuri, iar acum modelele au nevoie de mai multe calități, trebuie să știe să facă mai multe lucruri. Un model trebuie să aibă stofă de influencer, skill-uri de comunicare și să fie un PR bun. Îi sfătuiesc pe toți tinerii care vor să urmeze o carieră în acest domeniu să nu renunțe la școală, deoarece în Statele Unite mereu ești întrebat ce studii superioare ai”, a dezvăluit Catrinel Marlon.

Pasiunea pentru fotografie

Deși a debutat ca model, fiind mereu în fața camerelor de fotografiat, Catrinel Marlon a fost mereu pasionată de ceea ce se întâmpla în spatele camerelor, dorindu-și să devină asistenta unor fotografi de succes.

Eram înnebunită după fotografie, iar visul meu nu era să apar pe o copertă importantă, ci să ajung să fiu asistenta lui Annie Leibovitz sau a lui Terry Richardson. Cam acesta era visul meu când am debutat. Iubesc fotografia în continuare și am cochetat și cu partea de editare. M-am antrenat singură cu două computere, cu tutoriale de pe YouTube, având multă răbdare. Ascultam instrucțiunile în căști și apoi mă duceam direct pe fotografie și modificam ce trebuia. Am lucrat ca fotografă pentru prieteni, am mai făcut campanii la tricouri, însă îmi doresc să lucrez pentru o revistă într-o bună zi”, a povestit Catrinel Marlon.

Printre fotografii care i-au surprins frumusețea lui Catrinel Marlon s-a numărat și regretatul Peter Lindbergh, care a murit în luna septembrie a acestui an.

Peter Lindbergh a fost un om minunat, era dorința mea să ajung să lucrez cu el și am făcut o campanie alături de el în urmă cu șapte ani. Era o persoană care râdea mult, folosea niște aparate care erau semi-profesionale, și îmi spunea că un adevărat maestru știe cum să facă magie cu lumina”.

Prietenia dintre Catrinel Marlon și Andrea Bocelli

Sunt ambasadorul fundației Andrea Bocelli și încerc să vorbesc peste tot despre proiectele lor și să strâng fonduri pentru cauzele pentru care luptăm. Este important să îi convingi pe oameni să investească în proiectele fundației, iar la fiecare doi ani, fundația alege câte două-trei proiecte. Acum că suntem și mai apropiați, tot încerc să îi conving să își îndrepte atenția și spre România”, a dezvăluit Catrinel.

Și dacă tot l-am adus în discuție pe Andrea Boccelli, Catrinel ne-a enumarat și câțiva artiști pe care îi admiră și pe care îi ascultă cu plăcere de fiecare dată.

Îmi place să îi ascult pe Stevie Wonder și pe Michael Jackson, dar îmi place să ascult și muzică românească. Nu m-a atras niciodată muzica country, dar ascult de obicei muzică din țările pe care le vizitez. De asemenea, îmi plac mult Inna și Alexandra Stan și mi-aș dori să le văd într-un concert în Italia”.

Catrinel și Caroline

Frumoasa româncă a devenit de curând mămică, iar fetița ei, Caroline, este deja o mică vedetă pe contul ei de Instagram.

Am terorizat-o pe fetița mea cu fotografiile. Are deja șase luni și când vede un telefon deja începe să pozeze, e obișnuită.  Eu nu am vrut să postez la început nicio fotografie cu fetița mea și prietenul meu a fost de acord cu asta, însă în cele din urmă el a cedat și a postat câteva și acum punem amândoi poze cu cea mică. Când ai un suflețel pe care îl iubești atât de mult, e foarte greu să te abții și să nu împărtășești bucuria ta și cu ceilalți. Dar multe persoane au un profil privat, ceea ce este foarte bine. Acum sunt foarte mulți hateri și multe pericole online,  așa că este riscant să îți expui copilul.”.

Amintiri din copilărie

Catrinel Marlon și-a adus aminte și de copilăria petrecută în România și ne-a dezvăluit câteva amintiri dragi , pe care își dorește să le transpună într-o carte.

Am avut o copilărie foarte faină. Am crescut fără televizor și până la vârsta de 15 ani, când am fost oprită de acel agent,  eu trăiam cu ideea că revistele de modă de la noi sunt de fapt traduse după cele din străinătate. Aveam o lume complet a mea, în care sportul era pe primul loc. Mă distram ca orice copil, la școală puneam piedici, mergeam și furam fructe din livadă.

Ne plăcea adrenalina de moment. Iarna mergeam la patinat pe râul Bahlui, unde nu ai voie să faci asta, și țin minte că un coleg de-al meu a căzut și ne-am chinuit să îl scoatem din apă. În autobuz furam din ghiozdanele altora, mă distram să merg pe coada tramvaiului sau așteptam cel mai aglomerat autobuz, ca să merg urcată pe ușă. Eram niște copii nebuni. M-am gândit să aștern toate aceste idei într-o carte”.

Foto: Guliver/GettyImages, Elle, Instagram

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.