Cool Stuff

Zece lucruri incredibile pe care trebuie să le afli despre noul film „Joker”

Cum s-a pregatit Joaquin Phoenix pentru rolul lui „Joker”!

În ultimele săptămâni, internetul a fost acaparat de noul „Joker”. Unii spun că este cel mai bun film al anului, iar alții cred că este atât de dur, încât ar trebui interzis. Dar cei mai mulți au umplut sălile de cinema și s-au bucurat de noua ecranizare, care a avut încasări record.

Oricare ar fi părerea ta despre film, nu poți nega că a atras cu siguranță atenția tuturor și a creat o discuție despre răufăcători, societate, violență și libertatea de exprimare în domeniul filmului. Așa că iată zece dintre cele mai interesante lucruri despre noua peliculă, care te vor trimite direct la cinema dacă nu ai ajuns deja.

1. Joaquin Phoenix, interpretul lui Joker, a studiat pentru râsul personajului videoclipuri cu oameni care suferă de râsul patologic.

La audiții, regizorul Phillips i-a spus actorului că își imaginează râsul protagonistului „ca ceva ce este aproape dureros”. Așa că acesta a încercat mai multe variante până a ajuns la cel de acum.

2. Dansul din baie a fost improvizat pe loc.  

Criticul de film Mckinney, din Regatul Unit, a declarat pentru Bored Panda că „ceea ce face din „Joker” un film atât de puternic este ideea că acesta este cineva care există în societatea noastră”.

3. Pentru rolul personajului principal, Joaquin Phoenix a recurs la schimbări fizice extreme.

Actroul a slăbit aproape 24 de kilograme. Potrivit Vanity Fair, actorul a lucrat cu același medic care l-a ajutat să slăbească pentru „The Master”, iar după filmări a pus înapoi 11 kilograme.

4. Joaquin Phoenix și regretatul Heath Ledger erau foarte buni prieteni.

Heath Ledger a câștigat Premiul Oscar pentru portretizarea lui Joker în „The Dark Knight”, în 2008. Totuși, Joaquin a declarat că nu s-a inspirat de la niciun alt personaj pentru interpretarea de acum.

5. Există cel puțin 3 râsuri diferite ale Jokerului: „Râsul” afectiv, „Râsul bărbătesc” și cel de „bucurie autentică”.

6. Joaquin nu a avut nevoie de nicio experiență neplăcută.

Chiar dacă mulți actori din trecut au trecut prin experiențe neplăcute pentru a-și înțelege pe deplin personajul, pentru noul Joker, actorul nu a avut nevoie de aceste lucruri.

7. Când se pregătea pentru rol, Joaquin a studiat mișcările unor actori reprezentativi din filmele mute precum Buster Keaton și Ray Bolger.

8. Dacă ai văzut filmul, știi deja celebra scenă cu Joker coborând scările.

Acele trepte sunt extrem de căutate acum și între timp au devenit și mai ușor de găsit! Fanii au notat locația pe Google Maps și a devenit rapid un loc de „pelerinaj”.

9. Chiar și machiajul personajului conține mesaje ascunse.

Machiajul de clovn al personajului a fost făcut în mod intenționat pentru a arăta „antic”, iar buzele au o nunață de maro roșiatic, pentru a semăna cu sângele. Nicki Ledermann, cel care s-a ocupat de make-up, a declarat: „chiar și zâmbetul său oblic este o metaforă că nimic nu este perfect. Poate că este amuzant – poate că nu”.

10. Scenariul s-a schimbat adesea chiar înainte de filmarea unei scene.

Actorii au fost nevoiți să se adapteze și chiar să improvizeze dialogul personajelor. Potrivit regizorului, Todd Phillips, „Sophie”, personajul interpretat de Zazie Beets a avut parte de cele mai multe modificări pe parcursul filmărilor. Așadar acesta a complimentat-o pe actriță, spunânu-i că a fost uimitoare și „foarte deschisă la acel tip de improvizație, a fost entuziasmată de schimbări și a ajutat la crearea unui nou dialog pentru personajul ei”.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.