Cool Stuff

Chris Pine din „Wonder Woman” s-a „mutat” la București, pentru un nou film

Chris Pine, celebrul actor din filmele „Wonder Woman” și„ Star Trek” se va muta pentru o perioadă la București.

Chris Pine, celebrul actor din filmele Wonder Woman și„ Star Trek” se va muta pentru o perioadă la București, pentru a filma pentru pelicula de acțiune „Violence of Action”.

Filmul de acțiune va fi regizat de Tarik Saleh, cel care s-a ocupat și de producția serialului „Westworld”, dar și de regia videoclipului „I Follow Rivers”, al lui Lykke Li.

În noul film „Violence of Action”, Chris Pine va interpreta rolul lui James Harper, un fost pușcas marian, care se alătură unei organizații paramilitare. Acesta este trimis în Polonia, pentru a investiga o potențială amenințare, iar apoi este căutat prin toată Europa de Est. James încearcă să scape cu viață din această misiune, și în același timp, își dorește să afle cine l-a trădat. Povestea este destul de asemănătoare cu cea din filmul „Jake: Shadow Recruit”, unde Chris Pine a interpretat de asemenea rolul unui spion, care ajunge la Moscova.

Momentan nu se știe dacă filmările vor avea loc la studiourile din Buftea sau la Castel Film, însă ne așteptăm să îi vedem pe actori pe străzile din București, la fel cum i-am zărit și pe Colin Farell și pe Lilly Rose Depp.

Din distribuția filmului vor face parte și actorii Ben Foster, cunoscut pentru filmele „X-Men: The Last Stand” și „Inferno” și Gillian Jacobs, din filmele „Walk of Shame” și „Girls”.

Deocamdată nu se cunosc și alte detalii despre film, însă echipa de filmare este așteptată la București, în perioada următoare.

În 2018, guvernul român a adoptat o hotărâre așteptată de mulți ani – o schemă de ajutor de stat în valoare de 50 milioane euro, menită să stimuleze producătorii străini să filmeze în România. În engleză, termenul se numește cash rebate și face referire la un procent din cheltuielile efectuate în țara respectivă, pe care producătorii îl recuperează la sfârșitul filmărilor. 

Un proiect nu poate primi mai mult de 10 milioane de euro, iar  limita minimă de cheltuieli e de 100.000 de euro.  Ca să poată aplica, o producție inter­națională trebuie fie să aibă un coproducător român, fie să colaboreze cu o firmă românească prestatoare de servicii, iar minimum 20% din bugetul total al filmului respectiv trebuie să fie realizat pe teritoriul României. Dacă echipa respectivă promovează un oraș, o regiune turistică sau întreaga Românie, aceasta primește încă un procent de 10% de cash rebate.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.