Cool Stuff

Povestea de viaţă a lui Joaquin Phoenix bate scenariul filmului „Joker”. Prin ce greutăți a trecut actorul!

Experienţele personale cu siguranţă că i-au folosit actorului atunci când a intrat în pielea unui personaj precum Joker

Joaquin Phoenix este acum unul dintre cei mai în vogă actori, însă starul a avut norocul de a se remarca la Hollywood încă de la o vârstă fragedă. El a fost descoperit după ce el și cei patru frați ai săi au fost observați cântând și dansând pe străzile din Westwood, California, potrivit Esquire.

După rolul principal din filmul „Parenthood", în 1989, el a continuat să apară în mai multe filme de box office și a fost numit „cel mai fascinant actor” din industria hollywoodiană. Joaquin este atât de apreciat  datorită dedicării cu care își face meseria.

„Îmi abandonez viața când lucrez. Nu mai ascult muzica și nu mai port hainele, care mă definesc”, a povestit el.

Într-un interviu recent, actorul a declarat că nu a simțit nevoia să se expună unor experiențe neplăcute pentru a-l înțelege mai mult pe Joker, spre deosebire de alți actori care l-au interpretat.  Joaquin a trecut deja prin multe moment tragice de-a lungul vieții, care cu siguranţă l-au influenţat în rolul lui Arthur.

Copilăria într-o sectă

În copilărie, părinţii lui s-au alăturat unei secte care i-a schimbat complet viaţa actorului. Cultul din care făceau parte îi încuraja pe cei mici să-şi exprime sexualitatea de la cele mai fragede vârste, alături de părinţii lor, de alţi adulţi şi copii. După ce au realizat despre ce este vorba, părinţii lui Joaquin au renunțat să mai ia parte la acele activități, însă asta nu înseamnă că nu i-a afectat pe copii. 

Actorul nu a oferit niciodată prea multe detalii, însă regretatul lui frate, River, a recunoscut, la un moment dat, că prima lui experienţă sexuală a avut-o la 4 ani şi că s-a petrecut în cadrul acelei secte.

După experiența neplăcută, familia s-a mutat în L.A. și au renunţat la numele Bottom, înlocuindu-l cu Phoenix. Un nume perfect pentru a marca un nou început. Totuși, lucrurile nu au mers conform planului și au avut parte de mai multe probleme.

Familia Phoenix a locuit pe străzi

Înainte de a-i încuraja pe copii să intre în industra divertismentului, au existat ani buni în care părinţii şi cei cinci copii ai lor nu au avut nici măcar un acoperiş deasupra capului.

„Chiar şi atunci când nu aveam deloc bani, tot aveam măcar o maşină în care să dormim şi o parcare a unui prieten în care să puteam sta. Iar tata ne asigura tot timpul că va avea el grijă de noi toţi”, a povestit Joaquin pentru revista Details.

Atunci când au găsit în sfârșit o locuință, nu era nici pe departe ceea ce avea o familie atât de numeroasă nevoie. Ei locuiau 7 persoane într-o singură cameră! Şi asta fără permisiunea proprietarului locuinţei!

„Exista un singur dormitor şi proprietarul nu permitea accesul copiilor în el. Agentului imobiliar i s-a făcut milă de noi şi ne-a spus că putem sta colo, doar că nu trebuie să afle proprietarul. Părinţii noştri ne ascundeau de fiecare dată când venea proprietarul! Asta însemna să stăm ascunşi după maşina de spălat sau dulap câteva ore în şir, de multe ori”, a povestit actorul.

River, fratele lui, i-a murit în brațe

În urmă cu fix 23 de ani, în noaptea dintre 30 spre 31 octombrie 1993, fratele lui Joaquin Phoenix a murit în urma unei supradoze. În acea seară, River Phoenix se afla în clubul deținut de Johnny Depp, unde se distra alături de prietenii lui, însă după o supradoză de droguri, el s-a prăbuşit pe trotuarul din fața barului. Joaquin a sosit imediat, însă nu a mai putut face nimic.

Ulterior, convorbirea dintre acesta și dispecerul 911 a a fost făcută publică: „Bine, mă liniştesc, dar are convulsii. Vă rog veniţi! Trebuie să veniți! Cred că a luat Valium sau altceva. Cred că moare…”.

Toate aceste experiențe neplăcute nu au rămas fără ecou. Chiar dacă pe ecran Joaquin își face treaba exemplar, având o carieră de invidiat, actorul se simte adesea foarte singur. El a vorbit de mai multe ori despre pericolele de a fi în centrul atenției și despre faptul că uneori se simte izolat, după ce iese dintr-un anumit rol.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.