Star Wars

Ce supererou a inspirat celebra franciză Star Wars

Uite ce supererou l-a inspirat pe George Lucas să creeze celebra franciză Star Wars!

Star Wars este cu siguranță una dintre cele mai de succes francize de la Hollywood, iar totul i se datorează lui George Lucas, creatorul întregii povești.

Celebrul regizor era pasionat în anii '70 de comic books, iar personajul pe care și-ar fi dorit să îl aducă pe marile ecrane era Flash Gordon, pe care îl admira încă din copilărie. Din păcate, George Lucas nu a putut obține drepturile de a produce un film cu Flash Gordon, deoarece alt regizor le deținea deja, mai exact Federico Fellini, cel care a regizat și celebrul film „La Dolce Vita”.

Văzând că nu își poate îndeplini visul din copilărie, George Lucas a decis să-și creeze propria poveste. Așa a luat naștere „Star Wars”, o poveste scrisă de George Lucas, care s-a inspirat din multe alte opere de succes.

Star Wars a luat naștere având la bază multe alte opere mai vechi. Acest film este o compilație a mai multor visuri, pe care le-am folosit ca background pentru a crea un vis nou”, a declarat George Lucas, în 1975.

În primul film din seria Star Wars sunt câteva detalii importante, inspirate de serialul Flash Gordon, pe care George Lucas l-a urmărit în anii '50, pe vremea când era doar un puști simplu, care locuia într-un oraș mic din California.

Printre elementele pe care Lucas le-a împrumutat din serialul Flash Gordon se numără stilul de editare, dar și celebrele coloane de text, care apar pe ecran la începutul filmului. De asemenea, coafura Prințesei Leia a fost inspirată de Regina Freia, din serialul Flash Gordon.

Foto: Slate, NickiSwift

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.