Star Wars

Cele mai bune piese din Star Wars şi povestea lor

Uite care sunt cele mai populare piese din filmele Star Wars!

Filmele Star Wars sunt celebre pentru personajele complexe, costumaţiile inedite şi efectele speciale, însă muzică are un rol aparte în fiecare film! John Williams este autorul multor piese incluse pe coloana sonoră a filmelor Star Wars, iar noi ne-am gândit să îţi prezentăm trei dintre cele mai populare creaţii ale sale.

“Main Title”

Tema principală din Star Wars este probabil cea mai cunoscută compoziţie muzicală asociată celebrei francize. Opera a fost compusă de John Williams, care şi-a dorit să creeze ceva “idealist,  înălţător, dar cu influenţe militare”. Rezultatul a fost măsura aşteptărilor sale, deoarece întreaga compoziţie are un vibe energic, dar în acelaşi timp te trimite cu gândul la aventură.

“The Imperial March (Darth Vader’s Theme)”, din  'Episode IV: A New Hope'

Tot John Williams este vinovat şi de această dată! Compozitorul este autorul celebrei compoziţii “The Imperial March”, pe care fanii Star Wars o asociază întotdeauna cu personajul Darth Vader. Piesa s-a auzit prima dată în filmul Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back, iar de atunci a devenit un simbol pentru întreaga franciză.

“Cantina Band”, din 'Episode IV: A New Hope'


Pe lângă piesele inspirate din marşurile militare, John Williams a creat şi o compoziţie mai veselă pentru Star Wars, pe care ar încadra-o la genul “jizz”, o combinaţie între jazz şi swing. Piesa îţi transmite instant o stare pozitivă şi este una dintre cele mai populare cântece incluse pe coloana sonoră a filmelor Star Wars.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.