Kiss Music News

Care au fost cei mai ascultați artiști în ultimii 10 ani!

Drake, Post Malone și Ariana Grande se numără printre cei mai apreciați artiști!

Spotify a lansat clasamentul său anual al celor mai difuzați artiști, dar de data vom avea ocazia de a vedea şi câteva clasamente pentru întregul deceniu. Ţinând cont că 2020 este aproape, cei de la Spotify au decis să marcheze acest moment dezvăluind care au fost cei mai difuzați artişti din ultimii 10 ani.

Analizând ce au ascultat utilizatorii, compania a reușit să identifice cei mai ascultați artiști, precum și cele mai apreciate piese.

În ceea ce privește artistele, Ariana Grande conduce detașat topul. Ea este urmată de Rihanna, Taylor Swift, Sia și Beyoncé. Albumul „Thank You, Next”, al Arianei, lansat la începutul acestui an a debutat ca No. 1 în topul Billboard 200 Albums Chart, marcând cea mai lungă perioadă de difuzare a aunui album pop.

În cazul artiștilor de sex masculin, Drake, Ed Sheeran, Post Malone, Eminem și The Weeknd se situează pe primele cinci locuri.

Totuși, în clasamanetul general, Drake ocupă primul loc cu cele mai multe difuzări dintre toți artiștii, ajungând să aibă nu mai puțin de 28 de miliarde, în ultimii 10 ani. Deși Ed Sheeran este pe locul doi, piesa „Shape Of You” este cea mai ascultată piesă a ultimului deceniu.

Cei mai ascultați artiști ai anului 2019!

Poate că Drake a primit medalia pentru cel mai ascultat artist al ultimului deceniu, dar 2019 nu a fost anul lui! Post Malone ocupă primul loc în topul acestui an, fiind urmat de Billie Eilish, Ariana Grande, Ed Sheeran și Bad Bunny.

De asemenea, primele cinci cele mai ascultate piese ale acestui an sunt: „Señorita” (Camila Cabello & Shawn Mendes), „bad guy” (Billie Eilish), „7 rings” (Ariana Grande) și remixul piesei „Old Town Road” (Lil Nas X & Billy Ray Cyrus).

În acest an, compania dorește să ofere utilizatorilor și „My Decade Wrapped” care va dezvălui conținutul preferat al ascultătorilor din ultimii 10 ani. Așadar, vom avea ocazia să vedem cât de mult s-au schimbat gusturile ascultătorilor din 2010 până astăzi.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.