Cool Stuff

Roger Federer stabilește un nou record. Tenismenul va apărea pe o monedă elveţiană!

Roger Federer, prima persoană care va aparea pe monedele elvețiene!

Roger Federer a primit multe onoruri de-a lungul timpului, dar de data aceasta, tenismenul are parte de o șansă unică - va deveni prima persoană în viaţă al cărei chip va apărea pe o monedă elveţiană. Deţinătorul a 20 de titluri de Grand Slam va figura pe moneda de 20 de franci elveţieni.

Desenul îl înfățișează pe tenismen pregătindu-șe să lovească mingea, cu una dintre mișcările lui caracteristice. Gravorul italian Remo Mascherini a realizat desenul, fiind inspirat de o partidă de-a lui Federer contra lui Stefanos Tsitsipas, la ediţia din 2018, de la Australian Open.

Acest moment marchează o premieră, având în vedere că până acum monedele elveţiene au folosit motive neutre precum drumurile din Alpi, cerbi sau celebrul briceag.

Moneda comemorativă de argint, în valoare de 20 de franci elvețieni, va fi lansată la începutul anului următor, în luna ianuarie. Peste 55 de mii de comenzi au fost plasate pe site, iar prima serie va fi comercializată din 23 ianuarie - aproape 100 de mii de monede vor fi puse în circulaţie. În plus, autoritățile plănuiesc să lanseze o monedă de aur, în valoare de 50 de franci, cu un nou design, în luna mai.

„Fiind probabil sportivul cu cel mai mare succes din ţara noastră, Roger Federer este ambasadorul perfect pentru Elveţia”, se arată într-un comunicat al guvernului elvețian.

„Mulţumesc tuturor pentru această onoare incredibilă”, a fost răspunsul tenismenului.

Rober Federer apare și pe un timbru!

Aceasta nu este pentru prima dată când eforturile lui Federer sunt onorate şi prin alte mijloace, decât medalii şi trofee. În 2012, oraşul german Halle, unde Federer a triumfat de 10 ori, a dat numele unei străzi după campionul elveţian. Iar în 2007, poşta elveţiană a emis un timbru cu chipul său, acesta fiind valabil în localitatea sa natală, Basel.

VIDEO: Twitter @rogerfederer  

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.