Star Wars

5 filme care au încercat să copieze povestea Star Wars

Star Wars a fost o sursă de inspirație pentru multe alte filme sci-fi!

Anul 1977 a fost unul destul de important pentru filmele sci-fi, luând în considerare succesul lui George Lucas cu primul film din seria „Star Wars”. Deși Lucas a împrumutat câteva elemente din alte filme de succes, acesta i-a inspirat la rândul său pe alți regizori să producă mai multe filme sci-fi. Din păcate, aceștia au preferat să copieze povestea Star Wars, așa că iată câteva filme care seamănă destul de mult cu franciza lui George Lucas.

Starcrash (1978)

În 1978, Luigi Cozzi s-a gândit să facă o variantă italiană a filmului „Star Wars”, intitulată „Starcrash”. Deși filmul avea o distribuție bună, criticii nu au fost deloc mulțumiți de rezultat și au considerat că producția a fost una nereușită. Filmul era mult prea colorat, cu roboți ridicoli, modele dezbrăcate și o acțiune fără sens.

Krull (1983)

Deși Krull este considerat un film de fantezie reușit, criticii susțin că acesta este de fapt o copie după Star Wars. Dacă îl înlocuiești pe Alec Guinness cu Freddy Jones, pe Darth Vader cu Bestia și pe Storm Troopers cu Slayers, vei obține rețeta Star Wars. Totuși, filmul nu a făcut parte dintr-o franciză, nu a avut campanii serioase de marketing și nici nu s-a transformat într-o companie de jucării. Krull a rămas doar un film de fantezie, pe care îl poți urmări oricând.

Battle Beyond The Stars

Battle Beyond The Stars este un alt film care a împrumutat  o mulțime de elemente din Star Wars și The Magnificent Seven, însă a avut un buget mult mai redus. Mai multe scene cu rachete au fost utilizate de mai multe ori în film, iar apoi, regizorul le-a reutilizat și în alte producții, precum Space Raiders sau Mutant.

Jason Of Star Command (1978)

„Jason of Star Command” este un serial care imită povestea Star Wars, la fel ca multe alte producții lansate în '78, după succesul lui George Lucas din 1977. Nave spațiale, monștrii, roboți și costume futuriste… toate aceste elemente sunt desprinse din Star Wars.

Battlestar Galactica

Chiar dacă filmul Battlestar Galactica a fost eșec și a primit o mulțime de critici dure, acesta a avut o mulțime de elemente inspirate din Star Wars, de la civilizațiile antice, până la luptele cu lasere și navele spațiile.

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.