Star Wars

Cum arată Universul Star Wars în spatele camerelor de filmat

Uite cum era atmosfera de la filmările pentru Star Wars!

Pe 25 mai 1977, opera lui George Lucas a ajuns pe marile ecrane și așa a început o nouă eră pentru iubitorii de sci-fi. Au trecut 40 de ani de când săbiile cu laser au făcut istorie pe ecranele cinematografelor. De atunci, industria filmului s-a schimbat considerabil, așa că vrem să îți arătăm cum era atmosfera din spatele camerelor, în 1977.

Anthony Daniels la probele de costum. Pe platourile de filmare, Daniels a avut mereu un scaun cu numele său pe spate, dar nu s-a așezat niciodată pe el, din cauza costumului. „La filmări nu am tras prea multe duble, pentru că orice aș fi zis, nu s-ar fi văzut, deoarece buzele mele nu se mișcau, având acea mască”.

Actrița Maria de Aragon, costumată în Greedo. Într-un interviu mai vechi, actrița a dezvăluit cât de greu i-a fost să poarte acea mască „Era atât de cald încât am crezut că o să îm pierd viața, mă sufocam”.

Peter Mayhew pregătindu-și masca de Chewbacca. Scena a fost filmată în Norvegia, în cea mai friguroasă iarnă din ultimii 100 de ani, când temperaturile au scăzut la -29C.

Filmările pentru cel mai devastator moment din istoria Star Wars au durat o săptămâna. George Lucas a fost cel care l-a informat pe Hamill că Vader este tatăl lui Luke. În timpul scenei, Hamill a trebuit să se îndepărteze de Vader de-a lungul unei scânduri cu o lățime de nouă centimetri, la vreo 30 de metri deasupra solului.

Frank Oz i-a dat viață lui Yoda. Inițial, Mark Hamill asculta dialogul cu Yoda într-o cască. „Îl auzeam cum îmi spunea ”Luke, timp de mulți ani...”, dar când întorceam capul într-o poziție greșită, intra pe frecvență Radio 1 și îi auzeam pe The Rolling Stones”, a povestit Hamill.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.