Star Wars

Cele mai ciudate lucruri pe care nu le știai despre Star Wars

Iată câteva dintre cele mai ciudate lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Star Wars.

Seria de filme Star Wars este cu siguranţă un mister pentru cei care nu au apucat să urmărească până acum celebrele producţii, însă franciza cuprinde câteva secrete, pe care nici măcar fanii înrăiţi nu le ştiau. Aşa că iată câteva dintre cele mai ciudate lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Star Wars.

În fiecare film, Yoda are un alt număr de degete

Dacă ai urmărit până acum filmele din seria Star Wars probabil ai observat că celebrul personaj Yoda are de fiecare dată un alt număr de degete. În filmul „The Phantom Menace”, Yoda are trei degete, însă în filmele „The Empire Strikes Back”, „Return of the Jedi” şi „Revenge of the Sith”, personajul are patru degete.

Vocea lui Chewbacca este o combinaţie a unor sunete produse de animale

Probabil că ai auzit sunetele pe care le scoate Chewbacca în fiecare film din seria Star Wars. Ei bine, acele sunete sunt o combinaţie a mai multor voci de animale: urşi, lei, morse  şi bursuci.

Liam Neeson, prea înalt pentru Star Wars

Pe platourile de filmare de la "The Phantom Menace", toate construcţiile au fost făcute în funcţie de înălţimea actorilor din film. Însă scenografii au uitat că Liam Neeson are 1.93 m, aşa că au fost nevoiţi să modifice toate uşile şi toate porţile din film, ceea ce a dus la cheltuieli de 150.000 de dolari.

Patru oameni pentru Vader?!

Cum reuşeşti să aduci pe marile ecrane un personaj precum Darth Vader? Angajând patru oameni! Cel care a purtat celebrul costum a fost David Prowse, un bodybuilder cunoscut la Hollywood, iar dublura sa pentru scenele de acţiune a fost Bob Anderson. În schimb, vocea personajului i-a aparţinut actorului James Earl Jones. În filmul “Return of The Jedi”, când masca lui Darth Vader este dată jos, avem ocazia de a-l vedea pe Sebastian Shaw, cel de-al patrulea om implicat în construirea acestui personaj.

“I am your father”, cel mai bine păstrat secret

George Lucas a reuşit să păstreze atât de bine secretul de la finalul filmului “The Empire Strikes Back”, apelând la diverse trucuri. Regizorul a introdus în scenariu replici false, astfel încât nici măcar actorii au ştiut ce se va întâmpla la final. Întreaga distribuţie credea că replica de la final va fi “Obi-Wan killed your father!”, însă Mark Hamill a aflat adevărul, chiar înainte de filma faimoasa scenă de luptă. Atunci, Hamill a fost ameninţat de regizor că în cazul în care nu va păstra secretul, el va fi cel tras la răspundere.

 

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.