Cool Stuff

Joaquin Phoenix a avut cel mai controversat discurs la Globurile de Aur 2020. Un adevărat Joker pe scenă?

Joaquin Phoenix a şocat industria hollywoodiană cu discursul pe care l-a susţinut la Globurile de Aur 2020.

Joaquin Phoenix a şocat industria hollywoodiană cu discursul pe care l-a susţinut la gala Globurilor de Aur, unde a câştigat un trofeu pentru rolul său din filmul “Joker”. Discursul actorului a început cu o mulţime de insulte, care au fost cenzurate de NBC, aşa că telespectatorii  nu au putut savura momentul în întregime.

Sunt ca un ghimpe”, a spus actorul în timpul discursului, aducându-l apoi în discuţie pe Todd Phillips, regizorul filmului Joker. “Nu pot să cred că ai avut curajul să lucrezi cu mine”.

În timpul discursului, actorul i-a lăudat pe cei de la Globurile de Aur pentru că au introdus un meniu vegan la ceremonie şi le-a mulţumit celor de la Hollywood Foregin Press că “au recunoscut legătura dintre animale, agricultură şi schimbările climatice”.

În timpul galei, mai multe celebrităţi au vorbit în discursurile lor despre diverse probleme politice şi sociale şi au dezbătut subiecte precum incendiile de vegetaţie din Australia sau participarea la vot în 2020.

Însă Phoenix le-a criticat pe colegele sale de breaslă, considerându-le ipocrite, deoarece niciuna dintre ele nu se implică în astfel de cauze.

E foarte drăguţ că atâţia oameni au venit pe scenă şi au transmis mesaje pozitive, dar ar trebui să facem mai mult de atât, nu credeţi? Nu am fost niciodată un bărbat plin de virtuţi. Am învăţat atât de multe – şi ştiu că mulţi oameni din această sală mi-au oferit atât de multe şanse pentru a face lucrurile cum trebuie.

Este minunat să votăm, dar uneori ar trebui să fim noi înşine responsabili şi să facem schimbări, să ne sacrificăm vieţile. Sper că o să putem face asta – nu e nevoie să veniţi cu private jet-urile în Palm Springs, vă rog. Eu voi încerca să fac lucrurile mai bine şi sper că şi voi la fel. Vă mulţumesc pentru că m-aţi ascultat. Vă sunt recunoscător pentru această noapte tuturor!”, a încheiat Joaquin.

Joaquin Phoenix este al doilea actor care obţine un trofeu din partea Hollywood Foregin Press Association pentru interpretarea Jokerului. La gala din 2009, Heath Ledger a primit acest trofeu post-mortem, pentru rolul interpretat în filmul “The Dark Knight”.

De asemenea, aceasta este a doua oară când Phoenix câştigă un trofeu la Globurile de Aur, după reuşita din 2006, când a plecat acasă cu un premiu la categoria “Cel mai bun actor într-un musical”, pentru rolul lui Johnny Cash din “Walk The Line”.

În trecut, Joaquin Phoenix a mai fost nominalizat la Globurile de Aur pentru The Gladiator (2001), The Master (2013), Her (2014) şi Inherent Voice (2015).

                                                                                                                     

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.