Cool Stuff

VIDEO | Scurtmetrajul emoționant pentru care Kobe Bryant a primit Premiul Oscar în 2018!

Kobe Bryant a câștigat Premiu Oscar pentru un scurtmeraj inspirat din cariera sa!

Kobe Bryant nu a fost doar un celebru jucător de baschet! În 2018, legenda baschetului american și-a îndreptat spiritul competitiv de pe teren, direct pe scena Premiilor Oscar, de unde a plecat acasă cu premiul pentru „Cel mai bun scurt metraj de animație”.

Acum, moartea sa prematură readuce în atenţia publicului scurtmetrajul „Dear Basketball: The Legend of Kobe Bryant” – inspirat din cariera sa.

Bazat pe poezia cu același nume, scrisă de el în 2016, după ce și-a anunțat retragerea din LA Lakers, scurtmetrajul emoționant spune povestea întregii lui cariere de 20 de ani. Pentru realizarea proiectului, baschetbalistul a colaborat cu faimosul animator, Glen Keane și compozitorul muzical, John Williams.

La acel moment, Bryant, supranumit și „The Black Mamba” le-a mulțumit celor care i-au fost alături și și-a exprimat bucuria printr-o postare pe contul său de Twitter.

„Ce? Este dincolo de orice imaginaţie. Înseamnă atât de mult pentru mine faptul că Academia a consideat Dear Basketball demn de luat în seamă. Le mulţumesc geniilor Glen Keane şi John Williams pentru că mi-au dus poezia la acest nivel. Este o onoare să fac parte din această echipă”, a scris acesta, după ce a aflat de nominalizare.

Apoi, câteva luni mai târziu, el a urcat pe scena Premiilor Oscar, la gala din 2018, unde actorii din „Star Wars: The Las Jedi” Oscar Isaac, Mark Hamill şi Kelly Marie Tran i-au înmânat statueta.

„Ca jucător de baschet trebuie doar să ne ţinem gura şi să driblăm, dar sunt bucuros că am făcut mai mult de atât. Este o mare onoare”, a declarat Kobe Bryant, mulţumindu-le din nou lui Keane şi Williams, soţiei, dar şi celor patru fiice: „Vă iubesc din tot sufletul, voi sunteţi sursa mea de inspiraţie!”.

Știrea că Kobe Bryant a murit, la doar 41 de ani, a șocat o lume întreagă! Legenda baschetului american a murit pe 26 ianuarie într-un cumplit accident de elicopter, în California. La bord se aflau încă alte patru persoane în momentul producerii accidentului, printre care și una dintre fiicele sale, Gianna, în vârstă de 13 ani. Din păcate, niciunul dintre pasageri nu a supraviețuit.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.