Kiss Bits

Femeia care a devenit virală după ce și-a expus foștii pe Instagram

Doar pentru că o relație pare perfectă pe rețelele sociale, nu înseamnă că așa e.

Expresia „are balta pește” n-a fost niciodată atât de relevantă ca în ziua de azi. Relațiile s-au schimbat mult în secolul 21: acum vorbim mai mult despre mentalități toxice și relații utopice, dar și despre personalități superficiale pe rețelele sociale. E greu să găsești un partener ideal, așa că cel mai bine e să încerci să te găsești mai întâi pe tine.

Iată de ce a ajuns virală Rosie, o studentă în vârstă de 22 de ani care a editat descrierile fotografiilor cu foștii iubiți pe Instagram, ca să dezvăluie ce se ascundea, de fapt, în spatele aparențelor idilice. Postarea ei sinceră de pe Twitter cu toată seria de fotografii i-a făcut pe mulți să se îndoiască de toate cuplurile alea perfecte care se dau mari pe Instagram cu iubirea lor.

Am vorbit cu Rosie ca să aflu ce s-a întâmplat în spatele cortinei postării virale și cum i-a ajutat pe alții.

VICE: Fotografiile tale au ajuns virale! Poți să dai mai multe detalii despre ce s-a întâmplat mai exact?
Rosie: Pur și simplu am intrat prin arhiva de Instagram – pozele pe care le ascunzi de pe profil – și am văzut fotografiile astea pe care le făcusem cu niște foști iubiți. Mi s-a părut că arătam mișto în ele și am vrut să le afișez din nou pe profil, mai ales că trecuse ceva timp de la aceste relații și deja mă simțeam confortabil emoțional să le văd. Nu am păstrat legătura cu niciunul dintre băieți, am rămas doar prieteni pe Facebook.

Țin la amintirile mele, așa că n-am vrut să șterg fotografiile și nici descrierile originale. Am vrut să le păstrez, dar să recunosc că nu îi mai iubesc pe tipii care apar în imagini. Așa că am hotărât să editez descrierile ca să arăt ce s-a schimbat de atunci. După care am făcut postarea pe Twitter pentru că mi s-a părut o abordare relaxată și amuzantă a unei perioade dureroase pentru mine.

A luat vreunul dintre foștii tăi legătura cu tine după ce ai ajuns virală? Ce ți-au zis?
Rosie: Unul dintre ei mi-a scris și și-a cerut scuze că m-a rănit.

1574130548221-Screen-Shot-2019-11-14-at-20439-PM
SCREENSHOT DE PE CONTUL DE INSTAGRAM @IM.HONGRY. DESCRIEREA: AM FĂCUT O CĂLĂTORIE DE 7 ORE PÂNĂ LA BOSTON CA SĂ FACEM FOTOGRAFIA ASTA. EDIT: N-A MERITAT EFORTUL.

Ce comentarii ai primit de la oameni?
Rosie: Foarte variate. Cred că oamenii au opinii foarte diferite despre cum ar trebui cineva să treacă peste o relație eșuată. Sunt mulți cărora postarea mea le-a dat curaj și mi-au scris că și ei au trecut prin lucruri similare. Altora li s-a părut o postare imatură și răzbunătoare. Îi înțeleg și pe ei. Abordarea mea nu e pentru oricine.

Cum te simți la gândul că ai ajutat multe femei să își accepte trecutul cu zâmbetul pe buze?
Rosie: Nu-ți pot spune câte femei mi-au scris poveștile lor despre relații toxice și cât de mult le-a eliberat postarea mea. Prin publicarea acestor editări ale descrierilor, s-a creat o solidaritate între toate femeile care au avut relații traumatizante. Vezi postarea lui Cass care a fost logodită cu un tip abuziv care o înșela, dar acum nu mai sunt împreună și e mult mai fericită.

Pentru mulți dintre noi, nu funcționează să ștergem fotografii și să încercăm să uităm ce s-a întâmplat, când a fost atât de traumatizant încât ne-a rămas imprimat în memorie. Așa că găsim putere în păstrarea acestor fotografii și amintiri, dacă recunoaștem cum ne-am schimbat de când le-am făcut. Pentru mine ar fi fost de ajuns să rezoneze și o singură femeie la postarea mea. Cu atât mai mult cu cât au rezonat mii de tipe.

Ai zis că nu ai niciun regret că ai avut aceste relații. Ce sfaturi ai pentru femeile care vor să depășească astfel de situații așa cum ai reușit tu?
Rosie: Cred că e important să reușești să găsești ceva pozitiv în fiecare experiență trăită, chiar și în cele nasoale. Când mă gândesc la relațiile mele eșuate, încerc să mă concentrez pe ce am învățat din ele și cum am evoluat de atunci. Fiecare despărțire te învață ceva despre tine și te ajută să înțelegi ce îți dorești și ce meriți. Sunt recunoscătoare pentru toate experiențele pe care le-am trăit pentru că sunt mulțumită de cine sunt azi, iar aceste experiențe m-au ajutat să ajung aici.

Vreau să le transmit și altora să continue să creadă în iubire și să știe că o merită, chiar dacă au avut experiențe care le-au făcut să se simtă altfel. Iar iubirea asta nu vine neapărat sub forma unor relații romantice, ci și de la prieteni și familie. Am multă iubire în viața mea și n-aș schimba-o cu nimic în lume.

1574130603722-Screen-Shot-2019-11-14-at-20516-PM
SCREENSHOT DE PE CONTUL DE INSTAGRAM @IM.HONGRY. DESCRIERE: LIKE DACĂ SUNTEȚI DE PĂRERE CĂ MERIT MAI MULT DE ATÂT. EDIT: S-A DESPĂRȚIT DE MINE PE MESSENGER, DECI CLAR MERITAM MAI MULT DE ATÂT.

Cred că nu te așteptai să primești atâta atenție. Cum ți s-a schimbat viața după asta?
Rosie: Am primit o grămadă de mesaje și m-am împrietenit cu mulți oameni, dar altfel nu pot spune că mi s-a schimbat viața în vreun fel. Încă fac aceleași lucruri ca înainte, ies cu prietenii, cânt în duș, le spun alor mei că îi iubesc și tot așa. Nu mă așteptam ca postarea să ajungă virală, altfel aș fi blurat fețele băieților din poze, pentru că n-am vrut să le fac vreun rău.

Ți-ai făcut vreun iubit nou după ce ai devenit faimoasă pe internet?
Rosie: Nu! Sunt în continuare singură și fericită.

 

Articolul a apărut inițial pe VICE ASIA.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.