Cool Stuff

„Miami Bici”, intră în cinematografe! Când va fi lansat filmul cu BRomania și Codin Maticiuc în rolurile principale!

„Miami Bici”, primul film produs de Codin Maticiuc, intră luna aceasta în cinematografe!

„Miami Bici”, regizat lui Jesus del Cerro, îi aduce împreună în rolurile principale pe Codin Maticiuc și Matei Dima, cunoscut publicului ca BRomania. Filmul de comedie este o producție independentă și primul proiect cinematografic al cărui scenariu și producție poartă semnătura lui Codin. Lungmetrajului i s-a alăturat și Alex Coteț, în calitate de co-scenarist.

Realizarea acestui film reprezintă un vis împlinit pentru Codin, care a presupus foarte multă muncă și dedicare „Nu am muncit mai mult la nimic în viața asta. În acest film mi-am pus toate visurile, speranțele, sudoarea și o mare parte din bani. Este un film făcut cu multă pasiune și cu mulți prieteni care au pus umărul. Ideea mi-a venit în timp ce mă aflam la Miami, în iarna 2017-2018, în casa unui prieten care s-a și oferit să mă ajute. Atunci am scris și primul draft al scenariului”, a declarat Codin Maticiuc.

Filmul este o comedie savuroasă, filmată în cea mai mare parte în Statele Unite, care urmărește călătoria peste ocean, plină de peripeții, a lui Piciu (Codin Maticiuc) și Bilă (Matei Dima). Ei pleacă la Miami în mijlocul iernii, pentru a trăi atât „visul american”, cât și visul românesc de a se îmbogăți rapid. Odată ajunși în Statele Unite, cei doi intră într-o situație complicată din cauza lui Mișu, un român de cea mai joasă speță, stabilit în Florida, care deține afaceri suspecte.

„Miami Bici” va fi lansat în cinematografele din toată ţară pe 21 februarie! Lungmetrajul va fi distribuit de Vertical Distribution.

„Comediile mi se par cel mai dificil gen, dar în momentul în care rezultatul este bun, nimic nu se poate compara cu o sală de cinema plină, care râde în hohote. Românii iubesc comediile, de aceea am ales să lucrez foarte mult aici. Am regizat și produs în România foarte multe filme de acest tip, cu succes la public. Când am citit scenariul pentru Miami Bici, mi-am dat seama că are toate elementele unei comedii de succes: actori foarte buni, scenariu excelent, dialoguri inteligente, acțiune și locuri fascinante”, a declarat Jesus del Cerro, regizorul „Miami Bici”.

Din distribuţie mai fac parte Florin Piersci Jr, Letiția Vlădescu, Chloe Malaise, actrița care s-a făcut remarcată în filmele „Existence” sau  „A Christmas Carol”, dar și Rene Toledo Jr, actor și inginer de sunet care a lucrat de-a lungul timpului cu nume mari din industria muzicii, precum Pitbull sau Miley Cyrus.

Din coloana sonoră a filmului face parte și piesa cu același nume, cântată de Killa Fonic„Mesajul piesei este mesajul filmului: este vorba despre doi români care ajung la Miami și încearcă să facă bani pe căi ilegale. Este o comedie cu un vibe internațional. De altfel, și piesa are un sound american, presărat cu anecdote românești tradiționale”, spune artistul.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.