Kiss Music News

Legendarul actor Kirk Douglas a murit la vârsta de 103 ani

Kirk Douglas a încetat din viață la vârsta de 103 ani!

Kirk Douglas a încetat din viață pe 5 februarie 2020 la vârsta de 103 ani, știrea fiind anunțată de fiul său, actorul Michael Douglas printr-o postare făcută pe Instagram.

Cu imensă tristețe, eu și frații mei vă anunțăm că Kirk Douglas ne-a părăsit azi la vârsta de 103 ani. Pentru întreaga lume el a fost o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, care a trăit frumos în anii lui de aur, un om caritabil a cărui implicare în cauzele în care a crezut au stabilit un standard la care noi toți să aspirăm”.

Michael a continuat: „Pentru mine și frații mei Joel și Peter el a fost simplu Tata, pentru Catherine, un extraordinar socru, pentru nepoții și strănepoții săi a fost un bunic iubitor, iar pentru soția lui Anne, un soț extraordinar. Viața lui Kirk a fost trăită bine și lasă o moștenire în film care va dura peste multe generații care vor veni și o istorie ca un filantrop celebru care a lucrat pentru a ajuta publicul și a aduce pace pe planetă. O să închei cu cuvintele pe care i le-am spus la ultima lui zi de naștere și care vor rămâne întotdeauna adevărate. Tată – Te iubesc foarte mult și sunt atât de mândru că sunt fiul tău”.

Kirk Douglas s-a născut pe 9 decembrie 1916, în New York, iar numele său real era Issur Danielovitch, părinții săi fiind emigranți evrei, Bryna și Herschel Danielovitch. Kirk provenea dintr-o familie extrem de saracă, având încă șase surori, însă acest lucru l-a determinat să muncească din greu, pentru a se remarca la Hollywood.

În 1939, Kirk Douglas a absolvit cursurile Universității St.Lawrence, iar apoi a obținut o bursă la The American Academy of Dramatic Arts din New York.

Kirk și-a făcut debutul pe marile ecrane în 1946, în pelicula „The Strange Love of Martha Ivers”,  în care a jucat alături de Barbara Stanwyck. Printre cele mai cunoscute și apreciate pelicule în care a jucat se numără „Spartacus”, „20,000 Leagues Under the Sea” și „The Bad & The Beautiful”.

A lucrat cu regizori iconici precum Stanley Kubrick și Vincente Minnelli, iar printre partenerele sale de pe ecrane se numără Lauren Bacall, Doris Day și Lee Grant.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.