Cool Stuff

Joaquin Phoenix a salvat o vacă și un vițel de la abator

Joaquin Phoenix a salvat o vacă și un vițel de la un abator din California!

Pe scena Premiilor Oscar, Joaquin Phoenix a susținut un discurs destul de dur la adresa industriei cărnii, criticând modul în care animalele sunt tratate.

Ne simţim îndreptăţiţi să inseminăm artificial o vacă şi să îi furăm vitețul, chiar dacă strigătele sale de disperare sunt inconfundabile. Apoi îi luăm laptele care e destinat puiului şi îl punem în cafeaua şi în cerealele noastre”.

Discursul susținut de Joaquin a fost apreciat la nivel global, actorul fiind lăudat pentru faptul că a avut curajul să vorbească despre acest subiect în fața unui public atât de mare. Iar la doar două zile după acest discurs, actorul din filmul „Joker” a dovedit că se implică activ în protejarea animalelor, el salvând o vacă și un vițel de la abator.

Cei de la The Farm Sanctuary au publicat recent un clip în Joaquin Phoenix este surprins în timp ce salvează un vițel și o vacă de la un abator din California. Actorul a fost însoțit de mama sa, Heart, la abatorul Manning Beef din Pico Rivera, alături de el fiind și reprezentanţi ai organizaţiei The Farm Sanctuary şi o delegaţie a grupului de activişti pentru drepturile animalelor Los Angeles Animal Save.



Joaquin Phoenix a discutat acolo cu  Anthony Di Maria, CEO-ul abatorului, care i-a povestit actorului despre politica sa de a nu ucide mame cu pui.  Discutând despre sacrificarea animalelor la abator, Anthony Di Maria a dezvăluit că el numește această activitate - „recoltare”, în timp ce Phoenix o vede drept o „crimă”.

După preluarea animalelor, actorul și mama sa le-au escortat până la camionul cu care au fost transportate. Joaquin Phoenix a dat și nume animalelor, Liberty și Indigo.

Nu aş fi crezut niciodată să găsesc un prieten într-un abator, însă întâlnirea cu Anthony şi faptul că mi-am deschis inima spre el, m-a făcut să înţeleg că s-ar putea să avem mai multe lucruri în comun decât lucruri care ne fac diferiţi. Fără gestul său de generozitate, Liberty şi puiul ei Indigo ar fi avut un sfârşit îngrozitor”, a spus ulterior actorul prin intermediul unui comunicat.

Liberty şi Indigo nu vor mai fi expuşi niciodată cruzimii şi nu vor mai fi atinşi de mâini aspre şi neîndurătoare. Speranţa mea este că îl vom vedea pe Indigo crescând alături de mama sa Liberty la Farm Sanctuary şi că ne vom aduce aminte că prietenia poate răsări din cele mai neaşteptate locuri şi că indiferent de cât suntem de diferiţi, bunătatea şi compasiunea trebuie să conducă totul în jurul nostru”, a adăugat Joaquin.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.