Kiss Bits

Filmul care susține că Tupac este în viață

Rapperul a murit în 1996 după ce a fost împușcat în Las Vegas. Un regizor nu crede asta.

De la moartea sa în 1996, amintirea lui Tupac Shakur a fost învăluită în zvonuri că e încă în viață undeva prin Jamaica, Cuba, în programul de protecție a martorilor sau, după cum sugerează un documentar nou, chiar în SUA, în New Mexico.

În filmul 2Pac: The Great Escape from UMC, regizorul Rick Boss (să nu-l confunzi cu rapperul Rick Ross) povestește cum Shakur ar fi plecat din Centrul Medical Universitar din Las Vegas, unde era îngrijit după ce a fost împușcat de patru ori de un necunoscut pe 7 septembrie 1996.

Deși se știe oficial că Shakur a murit la șase zile după ce a fost împușcat (și că părți din resturile sale incinerate sau fost rulate într-un joint și fumate de membri grupului Outlawz), Boss susține că Tupac a evadat din spital și a fost dus în reservația Navajo în New Mexico, unde a rămas sub protecție chiar și-n prezent. Boss afirmă că Shakur știa că urma să fie atacat când a ajuns în Las Vegas, ceea ce i-a permis să pună o dublură în mașina fostului șef Death Row Records, Suge Knight. Dublura asta a fost dusă la spital și, în cele din urmă, incinerată și fumată de Outlawz. Shakur, a zis el, a fost transportat cu elicopterul din țară. Informația asta, susține Boss, a venit de la oameni din cercul lui Shakur, chiar și familie și prieteni.

„Familia știe de film și e ok cu titlul, deci asta ar cam trebui să-ți spună ceva”, a declarat Boss pentru postul KTNV din Las Vegas.

Au tot apărut conspirații în jurul morții lui Shakur de-a lungul anilor. Unele spun că rapperul locuiește în Cuba, și cică ar exista niște fotografii și un clip cu el în sălbăticie, care au ajuns în online. Chiar și Knight susținea că Shakur a ieșit din spital și a sugerat că ar putea să fie în viață, într-un interviu cu Ice-T și jurnalista Soledad O'Brien pentru Who Shot Biggie & Tupac?. În 2018, fiul lui Knight, Suge Knight Jr., a afirmat că Shakur se ascundea în Malaezia. Iar acum, Boss intră-n joc și asigură că afirmațiile lui sunt reale.

„Poți scrie ficțiune. Poți face asta, dar aici nu e cazul. Sunt informații obținute de la niște oameni pe care-i cunosc”, a zis Boss.

În această versiune dramatizată a așa-zisei evadări a lui Tupac, pe rapper îl joacă actorul Richard Garcia. Deși afirmațiile astea îi pot pune-n pericol siguranța, dacă e cu adevărat în viață în New Mexico, Boss a asigurat că filmul nu e o amenințare reală pentru rapper, pentru că agenții FBI nu pot intra pe teritoriul triburilor fără permisiunea unui consiliu tribal. De aceea rezervația Navajo unde Shakur a fost dus e locul perfect pentru o evadare. 

2Pac: The Great Escape from UMC va fi lansat la începutul lui 2021.

Articolul a apărut inițial pe VICE US.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.