NEWS

Unde poți apela dacă te simți copleșit de epidemia de coronavirus! Psihologii vin în ajutorul tău!

Mai multe asociații te ajută să treci peste anxietatea resimțită în această perioadă!

Dacă și tu te simți compleșit de valul de informații despre epidemia de coronavirus sau de faptul că trebuie să stai în carantină, nu ești singurul! În astfel de momente, este mult mai greu să faci diferența între adevăr și fake news-uri și panica te poate cuprinde mai ușor.

Astfel, mai multe asociații vin în ajutorul nostru, iar specialiștii în domeniu oferă consiliere psihologică gratuită în aceste zile de criză.

Iată la cine poți să apelezi dacă te simți copleșit în această perioadă!

DepreHUB – linie telefonică gratuită pentru românii care suferă de stări de anxietate

DepreHUB, primul hub anti-depresie din România, deschide o linie telefonică anti-anxietate, în contextul răspândirii infecției cu coronavirus. Luând în considerare starea de îngrijorare generată în rândul populației, peste 35 de voluntari, studenți sau absolvenți ai facultăților de Psihologie, oferă în acest moment suport conform unui protocol specific.

Helpline-ul 0374.456.420 poate fi apelat gratuit, 24/7, de către persoanele care se confruntă cu anxietate și atacuri de panică. În plus, în limita timpului disponibil, specialiștii asigură sesiuni de consiliere gratuită, cu durată maximă de 30 minute, pentru gestionarea și prevenirea atacurilor de panică.

De asemenea, pe pagina de Facebook, DepreHUB postează exerciții simple pentru relaxare și oferă sfaturi despre cum pot trece mai ușor peste această perioadă.

Asociatia Română de Psihoterapie Integrativă oferă ședințe gratuite

ARPI a mobilizat o echipă de 50 de profesioniști prietenoși și experimentați, psihoterapeuți si consilieri integrativi, gata să-și pună cunoștințele în practică pentru a te ajuta să gestionezi ceea ce se întâmplă acum. Astfel, fiecare dintre aceștia va oferi 6 ședințe online, gratuite, care includ partea psiho-somato-emoțională.

Ce trebuie să faci?

Pentru a beneficia de ajutorul specilaliștilor, poți trimite un e-mail pe adresa: sustinere@psihoterapieintegrativa.ro. Iar în cazul în care tu reușești să gestionezi mult mai bine situația, nu uita ca întotdeauna există persoane care au nevoie de ajutor. Așa că poți să distribui postarea de pe pagina de Facebook a asociției, pentru a da mesajul mai departe.

FOTO: Facebook

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.