NEWS

Un atelier de croitorie din Iași face măști gratuite pentru medicii români: „Începem la 7 şi stăm până se întunecă“

Un atelier de design vestimentar din Iași realizează gratuit măști de protecție pentru medicii români.

În această perioadă, fiecare faptă bună contează, iar eroii zilei sunt angajații de la Edith Val, un atelier de design vestimentar din Iași, care realizează gratuit măști de protecție pentru medicii români. Angajații stau în atelierul de  croitorie chiar și câte 12 ore pe zi, doar pentru a se asigura că vor onora la timp toate comenzile.

În data de 17 martie, atelierul de design vestimentar din iași a realizat 110 măști de protecție, pe care le-a donat medicilor români. Măştile, din bumbac 100% şi cu 5-7 straturi de tifon, sunt necesare în această perioadă în care extinderea coronavirusului evoluează rapid. Mai mult decât atât, potrivit reprezentanţilor Edith Val, medicii, cei din prima linie, „cei de de la UPU primesc o mască, o singură mască, la fiecare 12 ore. O mască simplă, care nu oferă multă protecţie şi în nici într-un caz pentru 12 ore.

Măștile realizate de atelierul Edith Val pot fi reutilizate, iar sterilizarea lor se poate face prin spălare la temperaturi ridicate, de 50-60 de grade și prin călcarea cu aburi.

De asemenea, o mică parte din producția de măști a atelierului va fi spre vânzare, pentru ca angajații să poată achiziționa în continuare materiale pentru măștile doctorilor din spital.

Preţul pe bucată a unei măşti de bumbac 100% şi 5-7 straturi de tifon sterilizat este de 8 lei. Menţionăm din nou, cadrelor medicale din Spitalele din România, i le dăm gratis!”, au scris pe pagina de Facebook, cei de la Atelierul Edith Val.

În aceeaşi postare, Edith Val face un apel către micii şi marii producători de măşti reutilizabile din România: „Dacă tot realizaţi măşti reutilizabile, cu un strat sau două de bumbac, fară urmă de tifon şi le vindeti cu 10,12, 14 lei bucata, din profitul ala frumos, de ce nu donaţi câteva sute de bucaţi şi la Spitale?”. 

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.