Cool Stuff

Vedetele se mobilizează în lupta cu noul coronavirus și donează sume uriașe pentru spitale

O mulțime de celebrități de talie mondială s-au mobilizat în lupta cu epidemia de coronavirus și au decis să doneze sume importante de bani.

O mulțime de celebrități de talie mondială s-au mobilizat în lupta cu epidemia de coronavirus și au decis să doneze sume importante de bani, pentru diferite asociații, spitale și campanii umanitare. Iar printre cei care au oferit o mână de ajutor se numără actorii Ryan Reynolds și Blake Lively, Justin Timberlake, Vanessa Hudgens, Donatella Versace, dar și celebrul cuplu de influenceri italieni – Chiara Ferragni și Fedez.

Blake Lively și Ryan Reynolds au donat 1 milion de dolari

Ryan Reynolds (43 de ani) şi Blake Lively (32 de ani), unul dintre cele mai faimoase cupluri de actori de la Hollywood, au donat un milion de dolari ONG-urilor Feeding America şi  Food Banks Canada, care ajută cu hrană bătrânii şi familiile nevoiaşe, în contextul epidemiei de coronavirus.

Covid-19 a afectat brutal oamenii în vârstă şi pe cei nevoiaşi. Blake şi cu mine am decis să donăm un milion de dolari, bani care vor merge la organizaţiile non-profit Feeding America şi Food Banks Canada. Aveţi grijă de trupurile şi de inimile voastre. Lăsaţi loc bucuriei. Sunaţi pe cineva care este izolat şi ar putea avea nevoie să vorbească cu cineva. Dacă puteţi să ajutaţi, faceţi-o“, a transmis Ryan Reynolds, potrivit cnn.com.   

Deşi trebuie să păstrăm distanţa pentru a-i proteja pe cei care nu au privilegiul de a se autoizola, putem rămâne conectaţi. Amintiţi-vă de cei singuri şi izolaţi. Puteţi să-i sunaţi prin Facetime, prin Skype. Săriţi în ajutorul comunităţii. Faceţi cumpărături pentru cei în vârstă, pregăţiţi prânzul pentru copii. Cu toţii putem face câte ceva unii pentru alţii, fie şi dacă asta înseamnă să stăm acasă. Vă trimit toată dragostea noastră“, a transmis şi Blake Lively.

De asemenea, și actrița Vanessa Hudgens a arătat, printr-o postare pe contul ei de Instagram, că a făcut o donaţie, fără a specifica suma, către organizaţia Feeding America.

Nic Justin Timberlake nu a stat de-o parte și a anunţat că a donat bani pentru un alt ONG, Mid-South Food Bank, din oraşul său natal, Memphis, Tennessee.



Şi celebra creatoare de modă Donatella Versace şi fiica ei Allegar, care locuiesc în Milano, au donat 200.000 de euro unui spital din Italia, din Lombardia, zonă puternic afectată de epidemie, potrivit Daily Mail.  Donatella Versace a lăudat eforturile „eroice“ ale cadrelor medicale: „În asemenea vremuri, este important să fim uniţi şi să-i ajutăm pe cei care sunt în prima linie luptându-se în fiecare zi să salveze sute de vieţi. Gândurile noastre merg către toţi cei afectaţi de această boală, către toţi medicii şi asistentele care au muncit non-stop în mod eroic pentru a avea grijă de toţi ai noştri“, a transmis creatoarea de modă.

Chiara Ferragni și soțul ei, Fedez, au reușit să strângă 3 milioane de euro prin intermediul platformei Go Fund Me, unde au desfășurat o întreagă campanie de strângere de fonduri, pentru epidemia de coronavirus din Italia. Cuplul a donat de asemenea 100.000 de euro pentru dotarea spitalelor din Milano cu paturi noi, pentru secțiile de terapie intensivă.

Sperăm ca inițiativa noastră să îi facă pe oamenii din Italia și din străinătate, să realizeze cât de importantă este criza cauzată de coronavirus, și cât de mult ne afectează”, a transmis Chiara Ferragni.

De asemenea, VMH, grupul care deţine gigantul de fashion Louis Vuitton, a anunţat că va produce dezinfectant pentru mâini şi va dona produsele statului francez pe fondul pandemiei de coronavirus. Compania va folosi liniile de producţie ale parfumurilor pentru realizarea dezinfectanţilor. „Aceste geluri vor fi livrate gratuit autorităţilor de sănătate“, a precizat LVMH.

În mod normal, fabricile produc parfum şi produse de machiaj pentru brand-uri de lux precum Christian Dior şi Givenchy. „LMVH va continua să-şi asume acest rol cât timp este necesar, în relaţie cu autorităţile franceze de sănătate“, a adăugat compania.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.