Kiss Music News

Opera Națională din Paris difuzează gratuit mai multe spectacole. Cum le poți urmări!

În perioada epidemiei de coronavirus, Opera Națională din Paris pune la dispoziția publicului mai multe spectacole din arhivă instituției.

Dacă ești pasionat de operă și ți-ai dorit dintotdeauna să ajungi la Paris pentru a vedea unele dintre cele mai frumoase spectacole din lume, acum ai această șansă! În perioada pandemiei de coronavirus, Opera din Paris va difuza online, gratuit, mai multe reprezentații din arhiva instituţiei.

Începând de marți, 17 martie, timp de şase zile, internauţii vor putea viziona câte o reprezentaţie pe site-ul Operei Naționale din Paris şi pe Culturebox. La sfârşitul acestei perioade, producția va fi înlocuită cu următoarea, acest procedeu urmând să aibă loc până în luna mai.

Proiectul debutează cu opera „Manon" de Jules Massene, pusă în scenă de Vincent Huguet. Spectacolul, care ar fi trebuit să se joace până la 10 aprilie la Opera Bastille, a fost anulat după ultimele măsuri impuse de Guvernul francez.

„Vrem să păstrăm acestă legătură cu publicul, în ciuda vremurilor complicate”, a explicat Martin Coulon, reprezentantul de relații publice al Operei.

Pentru cei mai nerăbdători, instituţia pariziană oferă deja baletul „Giselle" şi opera „Indiile galante" pe site-ul său şi pe Arte Concert.

Iată programul spectacolelor disponibile online:

  • „Manon” –17 martie-22 martie
  • „Don Giovanni” (2019) –  23martie-29 martie
  • „Lacul Lebedelor” (2019) – 30 martie-5 aprilie
  • „Bărbierul din Sevilla” (2014) – 6-12 aprilie
  • „Seară Robbins” (2018) –  13-19 aprilie
  • „Povestirile lui Hoffman” (2016) –  20-26 aprilie
  • „Carmen” (2017) – 27 aprilie-3 mai

De asemenea, ciclul de simfonii de Ceaikovski realizat alături de Orchestra Operei din Paris, dirijată de Philippe Jordan, va fi difuzat din 17 martie până pe 3 mai.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.