NEWS

Cei 12 copii de la Centrul Familial Maria Bronx din Bacău au nevoie de ajutorul tău

Centrul Familial Maria Bronx din Bacău are nevoie de susținere financiară în această perioadă!

Asociația BronxPeople este un ONG înființat în Bacău la începutul anului 2018, care a luat naștere din dorința unor oameni de a construi un viitor mai frumos pentru locuitorii orașului. Astfel, cei implicați în acest ONG au demarat de-a lungul timpului mai multe campanii și proiecte sociale, încercând să ajute categoriile defavorizate să se integreze pe plan social și să diminueze astfel gradul de marginalizare pe care acestea îl resimt.

Și iată că așa a luat naștere Centrul Familial Maria Bronx, un proiect dezvoltat de Asociația BronxPeople, prin care 12 copii au fost preluați din sistemul de plasament pentru a li se oferi o familie, precum și șansa la educație, dezvoltare și crearea unui viitor prin judo, toți cei 12 copii fiind sportivi de performanță.

Însă, în momentul de față, finanțarea de la stat nu va putea acoperi decât cca. 16,05 % din bugetul alocat standardelor minime de cost pentru serviciile sociale. Așa că cei de la Centrul Familial Maria Bronx au nevoie ajutorul finanțatorilor privați, pentru a putea acoperi toate cheltuielile necesare pentru nevoile celor 12 copii și pentru întreținerea casei, cât și pentru plătirea contribuțiilor salariale obligatorii pentru stat.

Dacă nu găsim finanțatori privați, vom fi obligați să sistăm activitatea centrului și să renunțăm la cei 12 copii, distrugând familia pe care am reușit să le-o creăm din luna septembrie. Impactul psihologic pe care plecarea de la Centrul Familial Maria Bronx îl va avea asupra copiilor va fi cea mai mare problemă, fiind generate noi traume la despărțirea de familia pe care abia au găsit-o, un lucru de care nu au avut parte niciodată.

În situația de față, ne este și mai greu să convingem oamenii să investească în acești copii, ținând cont de pandemia și de criza cu care umanitatea se confruntă. Vă rugăm să ne ajutați să transmitem această poveste. Căutăm oameni care să investească în sportul de performanță, copiii participând la competiții naționale și internaționale de judo și aducând un plus de valoare sportului românesc, dar, mai presus de toate, în familie.

Fără ajutor, toată munca lor și a noastră a fost în zadar, redistribuirea lor în centrele de stat din țară distrugând ceea ce, din septembrie 2019, am reușit să construim împreună: încredere în forțele proprii, perspective de viitor, spirit de campion, dorința de a evolua, sentimentul de apartenență și apreciere. Nu vrem să dezamăgim acești copii, cărora le-am promis că le vom fi alături, dar, din cauze ce nu țin de puterea noastră de decizie, vom fi nevoiți să spulberăm toate visurile pe care le au, dacă nu vom primi ajutor. Și dumneavoastră puteți face parte din familia lor!”, au transmis cei de la Centrul Familial Maria Bronx.

Conturi pentru donații:

ASOCIATIA BRONX PEOPLE , RO13RNCB0531166083430002, deschis la BCR , CUI 39102367 cu specificația „Pentru Centrul Familal Maria Bronx"

ASOCIATIA BRONX PEOPLE , RO87CARP004001243861RO02 PATRIA BANK, CUI 39102367 cu specificatia „Pentru Centrul Familal Maria Bronx"

Dacă îi poți ajuta în această perioadă cu o mică donație sau dacă știi un finanțator care îi poate susține, poți lua legătura acum cu Daniela Varga, președinte al Asociației BronxPeople. (E-mail: bronxpeople@yahoo.com, Nr. de tel: 0759021146)

Foto: Facebook

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.